Program usavršavanja iz računovodstva

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 190 sat(i)
EduCentar cijena:
899,99 EUR

Naziv: RRIF Učilište za poduzetništvo

Kategorija: Tečajevi

Opis

Program usavršavanja iz računovodstva obuhvaća sljedeća područja:

 • Primjena Zakona o računovodstvu i primjena Hrvatskih standarda financijskog izvještavanja.
 • Pravo trgovačkih društava i radno pravo – najvažnije napomena za računovođe.
 • Računovodstveno praćenje osnivanja trgovačkog društva (j.d.o.o.; d.o.o.-a i d.d.-a).
 • Primjena poreza na dodanu vrijednost i vođenje poreznih evidencija (Knjiga U-RA, Knjiga I-RA, Obrazac PDV, Obrazac PDV-S, Zbirna prijava, PDV-Mi i PDV-MU).
 • Računovodstveno procesiranje promjena na pozicijama imovine, obveza i kapitala te prihoda i rashoda.
 • Stjecanje dobara i usluga od poreznih obveznika iz drugih država članica EU i trećih zemalja.
 • Prodaja dobara i usluga poreznim obveznicima, malim poreznim obveznicima i građanima iz drugih država članica EU. Izvoz dobara u treće zemlje.
 • Računovodstveno praćenje poslovnih događaja u vezi s dugotrajnom materijalnom i nematerijalnom imovinom (softveri, licence, strojevi i oprema, osobna i teretna vozila, itd.). Obračun poreza po odbitku.
 • Računovodstveno i porezno praćenje poslovnih događaja u vezi s nekretninama (izgradnja, kupnja, prodaja građevinskih objekata te nabava i prodaja zemljišta).
 • Specifičnosti računovodstvenog obračuna poslovanja u trgovini (trgovina na veliko, trgovina na malo, prodaja robe u komisiji, prodaja rabljenih dobara uz posebni postupak oporezivanja marže).
 • Online prodaja i primjena OSS sustava.
 • Specifičnosti računovodstvenog obračuna poslovanja u djelatnosti proizvodnje.
 • Računovodstveno praćenje ulaganja u financijsku imovinu prema zahtjevima HSFI-ja i poreznih propisa (dionice, obveznice, itd.).
 • Troškovi s računovodstvenog i poreznog motrišta (obračun plaća i naknada, plaća u naravi, obračun, drugi dohodak i autorske naknade, obračun putnih naloga i rada na terenu, kamate, vrijednosna usklađenja i otpisi, itd.).
 • Državne potpore.
 • Izrada integralnog primjera poslovanja malog poduzetnika - sastavljanje završnog računa i Prijave poreza na dobit (Obrazac PD).
 • Sastavljanje godišnjih financijskih izvješća za potrebe statistike i javne objave na praktičnom primjeru trgovačkog društva “X” d.o.o. (Bilanca, RDG, Izvještaj o novčanim tokovima, Izvještaj o promjenama kapitala i Bilješke uz financijska izvješća).
 • Vježbe na računalima – na aplikativnom knjigovodstvenom programu.

Ukupno trajanje programa je 190 nastavnih sati od čega je 15 sati vježbi na računalima.

Uvjet upisa u program

Završeno minimalno srednjoškolsko obrazovanje ekonomskog smjera ili završena druga srednja škola odnosno gimnazija s radnim iskustvom na računovodstvenim poslovima. Preduvjet za pohađanje ovog programa je poznavanje temeljnih računovodstvenih kategorija i knjigovodstvenih procesa.

Dokumenti potrebni za upis u program

Svjedodžba završene srednje škole ili diploma visokoškolske ustanove.

Oblik savladavanja gradiva

Program se izvodi putem redovitih predavanja i vježbi u suvremeno opremljenim učionicama i informatičkom kabinetu u Zagrebu, Martićeva 29.

Nastava se održava od ponedjeljka do četvrtka od 16:30 do 19:45 sati.

Mogućnost sudjelovanja u nastavi je i online putem aplikacije Zoom u realnom vremenu održavanja nastave. Međutim, i za polaznike koji se odluče za online nastavu, vježbe na računalima održavaju se u informatičkom kabinetu u Martićevoj 29.

Na kraju programa polaznik može pristupiti provjeri znanja (ispitu). Po uspješno položenom ispitu, RRiF Učilište polazniku izdaje Potvrdu o uspješno završenom programu usavršavanja iz računovodstva.

Ova Potvrda nema značenje javne isprave jer nije riječ o programu obrazovanja odraslih za stjecanje mikro / djelomične kvalifikacije čiji su moduli i skupovi ishoda učenja definirani od strane Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih te se ne upisuje u E-radnu knjižicu.

Polaznicima koji ne pristupe provjeri znanja RRiF Učilište izdaje Potvrdu o sudjelovanju u programu usavršavanja iz računovodstva.

Cijena programa

Cijena programa uključuju izvođenje nastave, literaturu i ukupan radni materijal i iznosi 900,00 € (protuvrijednost 6.781,05 HRK, prema fiksnom tečaju konverzije 7,53450). Troškovi provjere znanja iznose 55,00 € (protuvrijednost 414,40 HRK, prema fiksnom tečaju konverzije 7,53450).

Plaćanje je moguće putem Diners-a do 12 rata.

Upisom u programe osposobljavanja i usavršavanja polaznik može koristiti internetsko izdanje časopisa Računovodstvo, revizija i financije u trajanju od 6 mjeseci.

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.