SEO i WordPress - optimizacija web stranica

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 6 sat(i)
EduCentar cijena:
260 EUR + PDV

Naziv: Mapa znanja

Kategorija: Tečajevi

Opis

Petak, 10. 05. 2024. | 09:00 - 15:00 sati

  • Tin Đudajek

Batak Grill - Kajzerica

  • Remetinečka cesta 14, Zagreb

Maksimalan broj sudionika

  • 16

Kotizacija

  • 260,00 € + PDV

SEO i WordPress – na koje načine možemo optimizirati stranicu putem najpopularnijeg CMS-a WordPressa?

Jedan od najpopularnijih CMSova WordPress ima cijelo bogatstvo mogućnosti putem kojih je moguće optimizirati stranicu. Na ovom predavanju istražit ćemo što je sve i na koji način moguće napraviti po pitanju search engine optimizacije putem WordPressa, a velik naglasak bit će stavljen na praktični dio. Osim toga, na predavanju će biti riječi o najčešćim greškama koje WordPress stranice imaju i kako ih riješiti, a pričat ćemo i o osnovnim SEO pojmovima kao neizostavnom dijelu SEO-a.

Dobrodošli na cjelodnevno putovanje u svijet WordPressa i SEO-a, gdje ćemo istražiti sve mogućnosti koje nam pruža najpopularniji CMS za search engine optimizaciju. Ovo predavanje će se fokusirati na tehničke aspekte i postavke web stranice te kako maksimalno iskoristiti WordPress za poboljšanje vaše vidljivosti na internetu.

Tehnički SEO i WordPress

U prvom dijelu predavanja, istražit ćemo dublje tehničke elemente WordPress platforme i kako ih optimalno konfigurirati radi izgradnje kvalitetnih temelja web stranica. Od pravilnog postavljanja URL struktura do optimizacije brzine učitavanja stranica, otkrit ćemo ključne faktore koji utječu na tehnički SEO i kako ih implementirati koristeći alate i postavke WordPressa.

U drugom dijelu, posvetit ćemo se On-site SEO-u, istražujući najbolje prakse za pisanje optimiziranog sadržaja i kako ih primijeniti u WordPress okruženju. Od odabira ključnih riječi do optimizacije naslova, meta opisa i slika, naučit ćete kako kreirati sadržaj koji će privlačiti posjetitelje i zadovoljiti zahtjeve tražilica.

Ne propustite priliku sudjelovati u ovom sveobuhvatnom predavanju koje će vam pružiti konkretne alate, tehnike i strategije za maksimalno iskorištavanje potencijala WordPressa u svrhu postizanja vrhunskih rezultata na tražilicama.

Iz programa edukacije kako optimizirati web u WordPressu

  • Što je SEO?
  • Instalacija search konzole kao glavnog SEO alata
  • Tehnička optimizacija kroz WordPress
  • On-site optimizacija kroz WordPress
  • WordPress pluginovi
  • Najčešći problemi s WordPress stranicama
  • Napredna SEO optimizacija – schema markup
  • Istraživanje ključnih riječi
  • Pisanje sadržaja za web

Namjena seminara

Seminar je namijenjen vlasnicima biznisa, direktorima, voditeljima prodaje i marketinga, marketinškim agencijama te svima koji žele poboljšati svoju internetsku stranicu i online prodaju i prezentaciju.

Način realizacije seminara

Power Point prezentacija koja se naslanja na realne primjere iz prakse i iskustva predavača. Na predavanju se fokusiramo na praktični rad, a polaznici će dobiti preporuke alata i upute za daljnju samostalnu optimizaciju svojih webova.

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.