Besplatno studiranje na tri vojna studija

U vrijeme kada troškovi studiranja rastu kroz posredne i neposredne izdatke, MORH-ov bi natječaj mnogima mogao ponuditi priliku za besplatno visoko obrazovanje. 

Naime do 15. svibnja možete se kandidirati za preddiplomske studije Vojnog inženjerstva te Vojnog vođenja i upravljanja pri Hrvatskom vojnom učilištu.
Do 5. svibnja se možete prijaviti za Aeronautiku - smjer vojni pilot na Fakultetu prometnih znanosti. Prijave se odnose za narednu akademsku godinu, dakle 2014./2015.

Školovanje u potpunosti besplatno

Kako stoji na stranicama hrvatskog Ministarstva obrane, tijekom školovanja studentima je osigurana naknada iznosa upisnine i troškova studija, smještaj u vojnim objektima, odgovarajuća prehrana, mjesni prijevoz te neophodni udžbenici.
Uz sve to kadetima odnosno kadetkinjama osigurana je mjesečna stipendija, tako da uz besplatno školovanje, imaju određeni novčani iznos za 'slobodno vrijeme'.

Načini prijave

Način prijave različit je za kandidate koji namjeravaju upisati Fakultet prometnih znanosti te Hrvatsko vojno učilište. 
Kandidati koji planiraju upisati sveučilišni studij Aeronautika – vojni pilot na Fakultetu prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu podnose prijave u područnim odsjecima za poslove obrane u kojima se nalaze u evidenciji vojnih obveznika odnosno područnim odsjecima za poslove obrane po mjestu prebivališta za žene ili na adresu: 

Ministarstvo obrane, Središnjica za upravljanje osobljem, 

Zagreb, Ilica 256 b. Rok za podnošenje prijava je 5. svibnja 2014. godine., stoji u tekstu natječaja.

S druge strane sve što morate učiniti za prijavu na smjerove Vojno inženjerstvo te Vojno vođene i upravljanje je elektronički aplicirati na Središnji prijavni ured, odnosno prijaviti se na ovom linku.

Ministarstvo obrane pozvat će na daljnji tijek selekcijskog postupka pozvati sve kandidatkinje i kandidate koji su se prijavili u utvrđenim rokovima. U tom postupku prijavljeni moraju zadovoljiti zdravstvene, psihičke, tjelesne i sigurnosne kriterije za kadete utvrđene zakonima.

Detaljnije informacije, provjerite na službenim stranicama gdje možete pronaći i kontakte te se obratiti osobama zaduženima za prijave budućih studenata. 

Izvor: Srednja.hr

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.