Zainteresirani za studiju u SAD-u?

S preko 4.600 akreditiranih visokih učilišta, 21,2 milijuna upisanih studenata godišnje te rekordnih 886.052 međunarodnih studenata u akademskoj godini 2013.-14., SAD je i dalje svjetski lider u međunarodnom obrazovanju.

Broj međunarodnih studenata u SAD-u samo je od prošle godine porastao za 8%, a u proteklih 15 godina za izuzetnih 72%.

Najtraženija područja studija na američkim sveučilištima su poslovno upravljanje i inženjerski smjerovi, a najpopularnije savezne države za međunarodne studente su Kalifornija i New York.

SAD se nalaze na petom mjestu po broju hrvatskih studenata koji studiraju u inozemstvu, s 529 hrvatskih studenata na američkim visokim učilištima u ak. god. 2013.-14.

Dok je polovina hrvatskih studenata upisana na preddiplomski studij, a 34% na diplomski i poslijediplomski studij u SAD-u, izniman porast od gotovo 30% bilježi broj hrvatskih studenata upisanih na kraće studijske programe. Značajno je također da je broj američkih studenata u Hrvatskoj porastao za 29%, odnosno na 245 studenata u ak. god. 2012.-13.

Središnje događanje Tjedna međunarodnog obrazovanja u Hrvatskoj održat će se 20.studenog 2014. u IRO-u, uz sudjelovanje obrazovne savjetnice EducationUSA mreže, predstavnika Američkog veleposlanstva u Zagrebu te američkih studenata.

U Tjednu međunarodnog obrazovanja također će se održati Sajam međunarodnih sveučilišta u Zagrebu na kojem će se predstaviti 9 američkih sveučilišta, te virtualni sajam EducationUSA / CollegeWeekLive International Students Day, kojemu mogu pristupiti učenici i studenti iz čitave Hrvatske.

PROGRAM DOGAĐANJA

Utorak, 18.11.2014. od 12.30 do 15 sati

Sajam međunarodnih sveučilišta u Zagrebu

Lokacija: Američka međunarodna škola u Zagrebu, Voćarska 106
Sajam organizira Council of International Schools u suradnji s Američkom međunarodnom školom u Zagrebu. Na Sajmu će se predstaviti EducationUSA centar u Hrvatskoj te 14 inozemnih sveučilišta:

Eckerd College, Marist College, St. Olaf College, Stony Brook University, University of Tampa, University of California -Davis, University of California -Irvine, University of California -San Diego, Wofford College (SAD); IE University, ESADE Business School (Španjolska); Glion Institute of Higher Education (Švicarska); London South Bank University (Velika Britanija); WHU – Otto Beisheim School of Management (Njemačka).

Srijeda, 19.11.2014. od 10 do 22 sata

EducationUSA / CollegeWeekLive International Students Day, virtualni sajam američkih sveučilišta

Registracije i pristup Sajmu: http://goo.gl/pE5B4k

Na interaktivnom virtualnom sajmu predstavit će se više od 150 vrhunskih američkih sveučilišta, a savjete za upis na američka sveučilišta pružat će EducationUSA savjetnici iz cijelog svijeta.

Četvrtak, 20.11.2014. od 16 do 19.30 sati

Obrazovna savjetovanja za studij u SAD-u
Lokacija: Institut za razvoj obrazovanja (IRO), Trg Nikole Zrinskog 9

16:00 – 17:00 sati: Polaganje standardiziranih testova za studij u inozemstvu: TOEFL, IELTS, GMAT, GRE, SAT i ACT

17:00 – 18:00 sati: Pisanje prijavnih eseja za upis na inozemna sveučilišta

18:00 – 19:30 sati: Vodič kroz studij u SAD-u: 5 koraka za upis na američka sveučilišta

Ulaz na sva događanja je slobodan, uz obaveznu prethodnu predbilježbu dolaska na pojedino savjetovanje u IRO-u putem e-maila na iro@iro.hr

Izvor: Esava.info 

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.