Desetogodišnjak otkrio veliki propust na Instagramu

Desetogodišnji Jani iz Finske učinio je ono što mnogi stariji od njega nisu mogli. Iako je prema Facebookovim pravilima premlad da ima profil na toj mreži, godine ga nisu spriječile da otkrije propust na Instagramu.

Naime, propust se sastoji u tome što je promjenom koda na serverima te društvene mreže mogao brisati komentare, izmjenjivati bilo koji sadržaj koji bi htio i na način na koji bi htio, pa i upravljati komentarima na fotografije koje su objavile poznate osobe i čak u potpunosti upravljati njihovim profilima. Posebice Justina Biebera, koji mu je omiljeni pjevač, priznao je finskim medijima.

Obzirom da je desetogodišnjak otkrio nemali propust, iz Facebooka su ipak željeli potvrditi da je on to otkrio, pa su mu postavili zadatak. Na testnom su profilu tražili da obriše komentar, kako bi se uvjerili da propust doista postoji. Jani je to učinio i ostalo je povijest. Mark Zuckerberg bio je široke ruke, pa mu je za nagradu dao deset tisuća dolara i posebnu zahvalnicu. Jani će je, očekivano za jednoga dječaka njegove dobi, potrošiti na nogomet i novi bicikl.

Tako je postao najmlađi nagrađeni otkrivatelj propusta na nekoj od mreža u vlasništvu Facebooka. A kako je postao wunderkind? Jednostavno. Gledao je videe o hakiranju na YouTubeu i nada se da će uspjeti u branši. 'To bi mi bio posao iz snova. Sigurnost je jako važna', kazao je desetogodišnji wunderkind Forbesu.

Izvor: hr.n1info.com

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.