Proširite postojeće znanje edukacijom po vlastitom izboru

S obzirom da se bliži jesen, idealno godišnje doba za novu edukaciju, izdvojili smo nekoliko obrazovnih programa koji će vam pomoći da se, ovisno o vlastitim preferencijama, usavršite u određenom području.

Poznavanje vokabulara, stručnih izraza i pojmova vezanih uz područje u kojem radite jako je bitno za uspješno obavljanje posla u internacionalnom okruženju. Littera Nova, škola stranih jezika, zbog toga je osmislila i pripremila specijalističke jezične programe u obliku tečajeva. Programi su pripremljeni za:

  • Engleski jezik
  • Njemački jezik
  • Talijanski jezik
  • Ruski jezik

 Strani jezik po izboru možete usavršiti u sljedećim područjima:

  • Pravo
  • Medicina
  • Građevinarstvo i arhitektura
  • Marketing
  • Elektrotehnika

Grupe se sastoje od maksimalno 6 polaznika iz istog područja, a nastava se održava dva puta tjedno po 2 ili 3 sata.

Od turističkih djelatnika traži se visoki stupanj profesionalnosti i edukacije u području u kojem rade. Linigra – privatna škola s pravom javnosti, izvodi program srednjoškolskog obrazovanja – doškolovanja i prekvalifikacije za zanimanje hotelijersko – turističkog tehničara. U program se mogu upisati osobe koje su završile trogodišnju srednju strukovnu školu i obrazuju se prema programu prekvalifikacije. Ako ste završili drugi program srednjoškolskog obrazovanja, također se možete se upisati u program prekvalifikacije.

Medijski tehničar je zanimanje za koje se možete školovati u Grafičkoj školi u Zagrebu. Ovo zanimanje uključuje rad na području audio-vizualne tehnologije i proizvodnje medijskih sadržaja, a u radu se upotrebljava suvremena računalna oprema i programski alati za oblikovanje slike i zvuka. Riječ je o četverogodišnjem školovanju, a ako ste zainteresirani, provjerite detalje na EduCentru.

Zanimanje njegovatelja trenutno je jedno od najtraženijih zanimanja, naročito ako želite raditi u inozemstvu. Sve što je potrebno za obavljanje posla, uključujući i praksu, možete dobiti na Pučkom otvorenom učilištu Samobor. Uvjet za upis je završena osnovna škola, navršenih 18 godina i potvrda obiteljskog liječnika o sposobnosti za obavljanje posla.

Još edukativnih programa iz različitih područja potražite na EduCentru, vodećem portalu za edukaciju i usavršavanje. 

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.