Veleučilište Aspira

O nama

Ako želite studirati ono što stvarno volite, steći vrhunska menadžerska znanja i vještine, obaviti praksu u vodećim hrvatskim tvrtkama, raditi u renomiranim organizacijama, Aspira je pravi izbor za vas.

Veleučilište Aspira prva je i jedina visokoškolska ustanova u Hrvatskoj koja na studijskom programu Sportskog menadžmenta  obrazuje sportske menadžere na preddiplomskoj i diplomskoj razini. U prvom planu Aspire je obrazovati studente po svjetskim standardima i pripremiti ih za konkretan rad u gospodarstvu.  Aspira izvodi  studijski program Međunarodnog menadžmenta u hotelijerstvu i turizmu. Studenti se kroz studij mogu opredijeliti za usmjerenje Gastronomija,  Hotelski menadžment ili Menadžment destinacijskih organizacija i kompanija. Hotelski menadžment je organiziran u suradnji sa inozemnim i domaćim hotelijerima, koji su pružali smjernice o potrebnim studentskim znanjima i kompetencijama kako bi bili maksimalno konkurentni na međunarodnom tržištu rada. Menadžment destinacijskih organizacija i kompanija  prvi je preddiplomski stručni studij u Hrvatskoj koji omogućava svladavanje znanja i vještina za upravljanje turističkom destinacijom. Studenti ovog inovativnog usmjerenja predstavljaju nositelje razvoja turizma. Gastronomija je jedan od prvih gastronomskih studija u Hrvatskoj koji istodobno kreira vrhunske umjetnike u kulinarstvu, ali i menadžere koji razumiju na koji način valorizirati svoja djela. Prateći potrebe tržišta rada na kojemu je uočen nedostatak visoko obrazovanih stručnjaka na području IT sektora, Aspira je pokrenula studij Računarstva-smjer Programsko inženjerstvo. Značajke stručnog studija Programskog inženjerstva su da je kreiran u suradnji sa stručnjacima i poslodavcima, praksi orijentiran, baziran na primijenjenom biznisu u području informatike i računarstva te da kao takav generira zapošljavanje kadrova.

Zašto studirati na Aspiri?

Aspira studentima omogućava individualni pristup profesora, multidisciplinaran program te rad u malim skupinama. Studirajući u Visokoj školi Aspira moguće je ostvariti brojne kontakte i sudjelovati u društvenim aktualnostima kroz javne tribine i okrugle stolove koje Aspira redovito organizira. Izrazito je atraktivna i mogućnost prijelaza s drugih fakulteta, uz priznavanje položenih ispita.

Studijska putovanja, studij na engleskom jeziku, online mogućnost praćenja nastave, suradnja sa prestižnom Swiss Education Group, dress code primjeren standardima vrhunskih međunarodnih škola, inozemni stručnjaci, mnoštvo praktičnih radionica, besplatni tečajevi jezika i dodatne edukacije te niz drugih pogodnosti - razlozi su zašto je Aspira drugačija od ostalih studija.

Visoka škola Aspira ima razvijenu suradnju s visokoškolskim ustanovama u Hrvatskoj i inozemstvu. Studenti su na taj način u mogućnosti upoznati druge kulture, povezivati se s međunarodnim institucijama, jačati znanje, razvijati tolerantnost prema različitostima, unaprijediti znanje stranih jezika i steći iskustvo koje im je ključno u traženju zaposlenja.

Kombinirajte rad sa studijem

Studij se izvodi kao redoviti i izvanredni. Brojni sportaši poput sestara Lucije i Ane Zaninović, Josipa Sutona, Martina Sinkovića, Sandre Paović, Marija Možnika, Tine Mihelić, Ivane Brkljačić, Nikole Vujčića, Igora Štimca, nogometaša HNK Hajduk i ostalih, dokazuju da je zbog fleksibilnosti programa moguće kombinirati sportske i poslovne obveze sa studentskima. U skladu sa europskim standardima obrazovanja Aspira svojim studentima omogućava učenje na daljinu preko e-learning sustava Merlin, gdje su nastavni materijali dostupni 24 sata na dan, a izvanrednim studentima su omogućeni i izvanredni rokovi, te individualne konzultacije uz mentorstvo.

Vrhunska praksa – najbolja priprema za tržište rada

Aspira svojim studentima omogućuje praktičnu nastavu kroz sudjelovanje u organizaciji najvećih sportskih natjecanja i drugih manifestacija kao što su Euro Futsal 2012, IAAF World challenge Zagreb, Hajduk - Barcelona, Hrvatska - Italija, TriStar natjecanje te mnogim drugima. Studenti Računarstva tijekom studija sudjeluju na Docker, API (Application Programming Interface) te SCRUM (principi organizacije razvoja softvera) radionicama, što im omogućava stjecanje konkretnog iskustva i doprinosi umijeću primjene teorije u praksi. Aspirini studenti imaju priliku iskusiti praktično iskustvo već od prve godine studija. Odrađivanje prakse tijekom studiranja omogućava studentima uvid u realni sektor, a ujedno ih priprema za tržište rada. Po samom završetku studija Aspirini studenti imaju popriličan broj odrađenih sati i iskustva kojima mogu popuniti svoj životopis.

Aspira organizira i programe Cjeloživotnog učenja:

Menadžer hrane i pića (F&B Menadžer)

Cilj programa je usavršiti polaznike za rad na području upravljanja ponudom hrane i pića kao i upoznati ih s oblicima organizacije poslovanja u ugostiteljskom objektu te hotelskom objektu. Stjecanje znanja o važnosti uloge dobre organizacije usluga u ugostiteljsko-turističkoj ponudi. Važnost menadžera/ice hrane i pića je u tome što upravo on/ona svojim uspješnim radom omogućava kvalitetnu ponudu, vrhunsku uslugu i tako ostvarenje vrhunskog ugleda ugostiteljskog objekta. 

Menadžer turističke destinacije

Cilj programa je osigurati polazniku sva teorijska i praktična znanja te vještine potrebne za realizaciju i afirmaciju turističke destinacije kroz nastavne cjeline kao što su: menadžment turističke destinacije, turističko poslovanje i zakonodavstvo, marketing u turizmu, ekologija, strani jezik, turistička geografija i dr. Program je namijenjen svim osobama koje se žele usavršiti za zanimanje Menadžera turističke destinacije i svima sudjeluju u upravljanju turističkom destinacijom.

Trajanje programa: jedan semestar

Menadžer hotela

Upravljanje hotelom je vrlo specifičan i kompleksan posao. Za uspješno upravljanje hotelom nije dovoljna samo poduzetnička ideja i želja, već mnogo menadžerskih i poslovnih znanja i vještina iz područja:

hotelskog poslovanja, turizma, poduzetništva (izrada biznis plana), menadžmenta, marketinga u turizmu, poslovnog komuniciranja...
Trajanje programa: jedan semestar

Sportski administrator

Cilj programa je usavršiti stručne kadrove na upravljačkim i administrativnim funkcijama u sportu iz područja upravljanja sportskim organizacijama, sportskog marketinga, menadžmenta ljudskih resursa, upravljanja sportskim objektima i manifestacijama, financijskog poslovanja, sportskog prava te stjecanje praktičnih znanja i vještina nužnih za rad suvremene sportske organizacije.

Usavršavanje za Sportskog administratora/icu je namijenjeno onima koji rade u sportskim savezima i klubovima te nacionalnim i lokalnim uredima za sport. Predavači su eminentni stručnjaci iz područja menadžmenta, sporta, komunikologije i prava. Program se temelji na praktičnim primjerima i radionicama.

Voditelj prodaje

Program je namijenjen onima koji se žele baviti ili se već bave prodajom i žele usavršiti vještine i znanja koje posjeduju. Zbog otvaranja novih tržišta u Hrvatskoj i širenja starih u različitim smjerovima, i na europsko tržište sve veća je potražnja za voditeljima prodaje što utječe direktno i na tržište rada. Osim što će ovakva vrsta usavršavanja poslodavcima omogućiti da vođenje prodaje obavlja stručna osoba, omogućiti će i nezaposlenim osobama da se prekvalificiraju i postanu voditelji prodaje u području tehnike upravljanja i vođenja prodajnog postupka, poslovnog komuniciranja i marketinga, u svrhu rada u prodajnom poduzeću ili osnivanja i rada u vlastitom poduzeću.

Aspira – mjesto gdje strast postaje karijera!

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.