Aspira - visoka škola za menadžment i dizajn

O nama

Ako želite studirati ono što stvarno volite, steći vrhunska menadžerska znanja i vještine, obaviti praksu u vodećim hrvatskim tvrtkama, raditi u najuglednijim turističkim organizacijama i hotelskim kućama ili biti organizator najvećih sportskih natjecanja, Aspira je pravi izbor za vas.

Visoka škola Aspira prva je i jedina visokoškolska ustanova u Hrvatskoj koja obrazuje sportske menadžere na preddiplomskoj i diplomskoj razini. U prvom planu Aspire je obrazovati studente po svjetskim standardima i pripremiti ih za konkretan rad u gospodarstvu.  

Aspira izvodi i studijski program Međunarodnog menadžmenta u hotelijerstvu i turizmu. Studenti se kroz studij mogu opredijeliti za usmjerenje Gastronomija,  Hotelski menadžment ili Menadžment destinacijskih organizacija (DMO) i kompanija (DMC). Hotelski menadžment je organiziran u suradnji sa inozemnim i domaćim hotelijerima, koji su pružali smjernice o potrebnim studentskim znanjima i kompetencijama kako bi bili maksimalno konkurentni na međunarodnom tržištu rada. Menadžment destinacijskih organizacija (DMO) i kompanija (DMC) prvi je preddiplomski stručni studij u Hrvatskoj koji omogućava svladavanje znanja i vještina za upravljanje turističkom destinacijom. Studenti ovog inovativnog usmjerenja predstavljaju nositelje razvoja turizma. Gastronomija je jedan od prvih gastronomskih studija u Hrvatskoj koji istodobno kreira vrhunske umjetnike u kulinarstvu, ali i menadžere koji razumiju na koji način valorizirati svoja djela.

Zašto studirati na Aspiri?

Aspira studentima omogućava individualni pristup profesora, multidisciplinaran program te rad u malim skupinama. Studirajući u Visokoj školi Aspira moguće je ostvariti brojne kontakte i sudjelovati u društvenim aktualnostima kroz javne tribine i okrugle stolove koje Aspira redovito organizira. Izrazito je atraktivna i mogućnost prijelaza s drugih fakulteta, uz priznavanje položenih ispita.

Studijska putovanja, studij na engleskom jeziku, online mogućnost praćenja nastavem suradnja sa prestižnom Swiss Education Group, dress code primjeren standardima vrhunskih međunarodnih škola, inozemni stručnjaci, mnoštvo praktičnih radionica, besplatni tečajevi jezika i dodatne edukacije te niz drugih pogodnosti - razlozi su zašto je Aspira DRUKČIJI STUDIJ.

Visoka škola Aspira ima razvijenu međunarodnu suradnju i suradnju s drugim visokoškolskim ustanovama u Hrvatskoj i inozemstvu. Studenti su na taj način u mogućnosti upoznati druge kulture, povezivati se s međunarodnim institucijama, jačati znanje, razvijati tolerantnost prema različitostima, unaprijediti znanje stranih jezika i steći iskustvo koje im je ključno u traženju zaposlenja.

Kombinirajte rad sa studijem

Studij se izvodi kao redoviti i izvanredni. Brojni sportaši poput sestara Lucije i Ane Zaninović, Josipa Sutona, Martina Sinkovića, Sandre Paović, Marija Možnika, Tine Mihelić, Ivane Brkljačić, Nikole Vujčića, Igora Štimca, nogometaša HNK Hajduk i ostalih, dokazuju da je zbog fleksibilnosti programa moguće kombinirati sportske i poslovne obveze sa studentskima. U skladu sa europskim standardima obrazovanja Aspira svojim studentima omogućava učenje na daljinu preko e-learning sustava Merlin, gdje su nastavni materijali dostupni 24 sata na dan, a izvanrednim studentima su omogućeni i izvanredni rokovi, te individualne konzultacije uz mentorstvo.

Vrhunska praksa – najbolja priprema za tržište rada

Aspira svojim studentima omogućuje praktičnu nastavu kroz sudjelovanje u organizaciji najvećih sportskih natjecanja i drugih manifestacija kao što su Euro Futsal 2012, IAAF World challenge Zagreb, Hajduk - Barcelona, Hrvatska - Italija, TriStar natjecanje te mnogim drugima. Na taj način studenti stječu konkretna iskustva u organizaciji sportskih događaja, što značajno doprinosi njihovom umijeću primjene teorije u praksi i budućoj karijeri. Istovremeno, studentima je omogućena i razmjena iskustava s brojnim partnerima škole iz područja gospodarstva i turizma.  

Visoka škola Aspira izvodi dva suvremena studijska programa koja se odnose na turizam i sport i u potpunosti odgovaraju potrebama modernog društva. Jedina je visokoškolska obrazovna ustanova u Hrvatskoj koja izvodi preddiplomski i diplomski studij Sportskog menadžmenta, a od ove godine i studij Međunarodnog menadžmenta u hotelijerstvu i turizmu.

Iz područja hotelijerstva, gastronomije i turizma studenti prolaze praksu kroz prve dvije godine kroz orjentacijske tjedne, dok na trećoj godini imaju cijeli posljednji semestar posvećen isključivo praksi.

Aspira organizira i programe Cjeloživotnog učenja:

Menadžer hrane i pića (F&B Menadžer)

Cilj programa je usavršiti polaznike za rad na području upravljanja ponudom hrane i pića kao i upoznati ih s oblicima organizacije poslovanja u ugostiteljskom objektu te hotelskom objektu. Stjecanje znanja o važnosti uloge dobre organizacije usluga u ugostiteljsko-turističkoj ponudi. Važnost menadžera/ice hrane i pića je u tome što upravo on/ona svojim uspješnim radom omogućava kvalitetnu ponudu, vrhunsku uslugu i tako ostvarenje vrhunskog ugleda ugostiteljskog objekta. 

Menadžer turističke destinacije

Cilj programa je osigurati polazniku sva teorijska i praktična znanja i vještine potrebne za realizaciju i afirmaciju turističke destinacije kroz nastavne cjeline kao što su: menadžment turističke destinacije, turističko poslovanje i zakonodavstvo, marketing u turizmu, ekologija, strani jezik, turistička geografija i dr.

Program je namijenjen svim osobama koje se žele usavršiti za zanimanje Menadžera turističke destinacije i svim osobama koje sudjeluju u upravljanju turističkom destinacijom.
Trajanje programa: jedan semestar

Menadžer hotela

Upravljanje hotelom je vrlo specifičan i kompleksan posao. Za uspješno upravljanje hotelom nije dovoljna samo poduzetnička ideja i želja, već zahtjeva i mnogo menadžerskih i poslovnih znanja i vještina iz područja:
hotelskog poslovanja ,turizma, poduzetništva (izrada biznis plana),menadžmenta, marketinga u turizmu, poslovnog komuniciranja...
Trajanje programa: jedan semestar

Sportski administrator

Cilj programa je usavršiti stručne kadrove na upravljačkim i administrativnim funkcijama u sportu iz područja upravljanja sportskim organizacijama, sportskog marketinga, menadžmenta ljudskih resursa, upravljanja sportskim objektima i manifestacijama, financijskog poslovanja, sportskog prava te stjecanje praktičnih znanja i vještina nužnih za rad suvremene sportske organizacije.
Usavršavanje za Sportskog administratora/icu je namijenjeno onima koji rade u sportskim savezima i klubovima te nacionalnim i lokalnim uredima za sport. Predavači su eminentni stručnjaci iz područja menadžmenta, sporta, komunikologije i prava. Program se temelji na praktičnim primjerima i radionicama.

Voditelj prodaje

Program je namijenjen onima koji se žele baviti ili se već bave prodajom i žele usavršiti vještine i znanja koje posjeduju. Zbog otvaranja novih tržišta u Hrvatskoj i širenja starih u različitim smjerovima, i na europsko tržište sve veća je potražnja za voditeljima prodaje što utječe direktno i na tržište rada. Osim što će ovakva vrsta usavršavanja poslodavcima omogućiti da vođenje prodaje obavlja stručna osoba, omogućiti će i nezaposlenim osobama da se prekvalificiraju i postanu voditelji prodaje u području tehnike upravljanja i vođenja prodajnog postupka, poslovnog komuniciranja i marketinga, u svrhu rada u prodajnom poduzeću ili osnivanja i rada u vlastitom poduzeću.

Aspira – mjesto gdje strast postaje karijera!

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.