Prvi studij Gastronomije od sada i u Zagrebu

Zbog sve izraženijih potreba tržišta rada za ovim kadrom u kontinentalnoj Hrvatskoj, Visoka škola Aspira je odlučila krenuti sa svojim, već iznimno uspješnim,  studijem Gastronomije i u Zagrebu. Potreba se ukazala zbog sve veće turističke ekspanzije, ali i sve zahtjevnijih gostiju i poslodavaca. Riječ je o dobro uhodanom programu s vrhunskim domaćim i stranim predavačima, sve redom poznatim imenima poput Andreja Barbieria, Tonćija Drlje, Denisa Galića, Dina Galvagna, Vincenza Guarina (nositelja Michelinove zvjezdice), Antuna Niševića, Michaela Nossa, Branka Ognjenovića, Ivana Pažanina, Brace Sanjina, Hrvoja Zirojevića  i drugih.

Nova razina turističkog doživljaja

Smjerom Gastronomija Visoka škola Aspira u Splitu je nastavila razvoj svog studija Međunarodnog menadžmenta u hotelijerstvu i turizmu, studijskog  programa koji osim Gastronomije ima još dva atraktivna smjera: Hotelski menadžment Destinacijski menadžment. Studij Gastronomije je koncipiran na način da studente nauči važnosti gastronomije i enologije u kreiranju kompletnog turističkog doživljaja, upozna ih s tehnikama i poviješću kuhanja različitih svjetskih kuhinja i načinima oblikovanja vrhunskog gastronomskog proizvoda, svjetskim kulinarskim  trendovima te na koji način primijeniti sve naučeno u praksi.

Završetkom studija naši studenti postaju menadžeri u gastronomiji pošto osim kuharskih vještina, na studiju Gastronomije stječu i znanja iz područja marketinga, vođenja financija, upravljanja ljudskim resursima  te su potpuno osposobljeni za izradu poslovnog plana. Sve ovo predstavlja izvrsnu podlogu za one koji žele otvoriti i voditi svoj restoran.

Edukacijski kulinarski studio

Najsuvremeniji kuhinjski praktikum na Visokoj školi Aspira u Splitu studentima omogućuje kvalitetnu praktičnu  nastavu. Naime, svaki student radi na potpuno opremljenoj, zasebnoj radnoj jedinici dok mentora predavača mogu pratiti i putem monitora,  kako bi im učenje bilo što zanimljivije, jednostavnije i kvalitetnije. Također, otvorenjem studija u Zagrebu studenti koji upišu fakultet u Splitu imati će mogućnost jedan semestar provesti u Zagrebu i obrnuto.

Studentske prakse i studijska putovanja

Velik dio studentske prakse čine studijska putovanja, u sklopu kojih su studenti do sada imali priliku, između ostalog, posjetiti restoran Monte obitelji Đekić, restoran Pelegrini gdje ih je ugostio Rudolf Štefan, vinariju Kozlović, restoran Zigante i chefa Damira Modrušana te sudjelovati na zanimljivim radionicama u AZRRI (Agencija za ruralni razvoj Istre).

Zagrebački program će također studentima nuditi mogućnosti da kroz praksu usavrše svoja znanja i postanu vrhunski menadžeri gastronomije i izgrade svoje uspješne karijere.

 

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.