Uspješna komunikacija = uspješno poslovanje

Današnja prodaja ne ovisi samo o atraktivnosti proizvoda koji se nudi, već uvelike i o atraktivnosti osobe koja ga zastupa. Pod atraktivnost se ne misli na onu potenciranu vanjskim izgledom, već onu koju odlikuje vještina uvjeravanja, pregovaranja, prezentiranja te komuniciranja.

Lako je imati briljantne ideje, no ako se one ne prenesu na odgovarajući način, vjerojatno nas neće dovesti do željenog cilja i izgledno je da za njih nitko neće čuti.

Koliko puta vam se dogodilo da ste naišli na vrlo zanimljiv proizvod ili uslugu, no osoba koja ga je predstavljala vas nije oduševila i stoga ste odustali od kupnje? Ili, sasvim suprotno, je li vam se ikad dogodilo da proizvod, koji je na prvu bio nezanimljiv, je nakon prezentacije postao predmet vašeg interesa? Ključ promjene vašeg mišljenja je upravo u načinu prezentacije zastupnika.

Komunikacija je presudna stavka u određivanju cilja našeg poslovanja. Ako komunicirate na ispravan način, velika je vjerojatnost da će i ishod vašeg poslovanja biti uspješan. No što točno znači ispravno komunicirati? Prvenstveno, to znači jasno zastupati vlastite stavove te isticati kvalitete onoga što predstavljate. Isto tako, držanje, jačina i boja glasa, neverbalna ekspresija te uspostavljanje dvosmjerne komunikacije su također faktori koji utječu na daljnji tijek  komunikacije kao i održavanja pažnje publike.

Nadalje, vlastiti poslovan imidž je ogledalo ozbiljnosti i profesionalnosti koju imate te je iznimno bitno izgraditi onaj putem kojeg će vas drugi percipirati kao osobu od povjerenja. On isto tako odaje koliko smo pristupačni, sposobni, organizirani, iskreni, moderni te pošteni. Na posljetku, jasno i relevantno komuniciranje poruke koju želite prenijeti kao i sigurnost u ono što govorite će poput magneta privlačiti interes drugih za vas ili vaš proizvod.

Nažalost, mnogi nisu svjesni kako mogu utjecati na način na koji prezentiraju te najčešće, usprkos odličnoj ideji, ne uspijevaju u svom naumu.  Na sreću, danas postoje razne edukacije koje vam omogućavaju da otkrijete poslovnog zavodnika u sebi te usmjerite komunikaciju u svoju korist. Njih nudi i Govornička akademija Demosten koja okuplja stručnjake iz različitih područja istraživanja i bavljenja komunikacijama.

Kroz dvadesetak modula, imate priliku na primjerima iz prakse te savjetima uspješnih poslovnih ljudi naučiti kako se uspješno predstaviti u poslovnom okruženju, voditi poslovni razgovor, pripremiti se za sudjelovanje na sastanku ili prezentaciji te osvijestiti vlastite pogreške te poboljšati način na koji komunicirate.

Treninzi poslovne i prodajne komunikacije, kvalitetno argumentiranje, izgradnja uspješnog poslovnog imidža te komunikacija ideja, samo su neki od modula koje vam nudi Govornička akademija Demosten. Na vama je da odaberete one koji su vam najpotrebniji te uz savršenu kombinaciju teorije i prakse probudite uvjerljivog govornika u sebi.

Ponudu modula možete pogledati na ovdje.

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.