Malo sebičnosti povećava vašu sreću

Lijepo je kada dajete i posvećujete se drugima. Ali ponekad, ipak, mislite samo na sebe. Istraživanja govore da malo sebičnosti s vaše strane nije naodmet i da može povećati vaše zadovoljstvo i sreću.

Ne mislimo, naravno, da se trebate pretvoriti u samoživu ledenu kraljicu, nego samo da postoje trenuci u kojima je potpuno OK, štoviše i poželjno, zauzdati svoju širokogrudnost. Olga Levancuka, autorica knjige “How to be Selfish” (And Other Uncomfortable Advice), navodi šest primjera u kojima je u redu posvetiti se samo sebi.

Vaša veza

Potraga za pravim muškarcem može biti duga i teška. Ali to ne znači da se trebate zadovoljiti prvim koji naiđe i ostane. Stav „bolje išta nego ništa“ ne treba vas voditi kroza život. Ako on i njegovo ponašanje, poput otkazivanja u posljednji tren i izljeva ljubomore, nisu ono što vam odgovara, nemojte ga trpjeti.Ostavite ga i nemojte gubiti nadu.

Vaše tijelo

Nemojte propuštati termine u teretani čak ni kad vas prijatelji zovu na kavu. Tih nekoliko sati tjedno su vaše vrijeme i neophodna relaksacija poslije posla. Prijatelji neće pobjeći, uvijek se možete s njima vidjeti neki drugi dan na kavi ili tijekom vikenda. Osim toga, treninzi pomažu lučenje „hormona sreće“, endorfina koji vas čini druželjubivijom osobom i boljim prijateljem.

Vaše vrijeme

Donošenje važne odluke može biti stresno, a predomišljanje može predugo trajati. Nemojte trošiti toliko vremena. Što god da je u pitanju, odlučite se u roku pet minuta, ostanite čvrsto pri svojoj odluci i uživajte u ostatku vremena. Mučenjem oko odluke satima ništa ne dobivate, a rezultat je isti kao i nakon kratkog razmišljanja.

Vaš novac

Poklon za prijateljicu ne mora imati astronomsku cijenu. Za prijateljstvo je bitno da je od srca. Zato nemojte brinuti ako ste uštedjeli da biste i sebi konačno kupili novu maskaru. To je potpuno OK, osobito u ovo vrijeme kad je sve skupo.

Vaši prijatelji

Puno prijatelja je pravo bogatstvo. No, ako je društvo veliko, moguće je da se nećete slagati sa svima baš najbolje. Netko od njih vam je možda dosadan, ili je naporan zbog potrebe da je stalno u središtu pažnje. Bolje je da se oslobodite takvih ljudi.

Vaši talenti

Slobodno pokažite koliko ste talentirani. Budite samouvjereni i nemojte se sramiti kad vam netko da kompliment, nego se jednostavno zahvalite. Ako ste dobra kuharica ili imate dobar modni ukus, možete od toga i imati koristi – na primjer, napravite svoj blog.

Izvor: ljepotaizdravlje.hr

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.