Imate super ideju, a ne znate kako krenuti?

Imate super ideju ili Vam je dosta rada za druge i želite se okušati u poduzetničkim vodama? Jako je važna stvar na početku: KAKO KRENUTI? Obrt ili poduzeće? J.d.o.o. ili d.o.o.?

Odgovor na to najčešće pitanje i dileme budućih, a vrlo često i postojećih poduzetnika, zatražili smo se od naše dugogodišnje suradnice gospođe Kornele Paunović, koja se s tim situacijama svakaodnevno susreće na edukacijama koje održava ili kroz uslugu savjetovnaja i knjigovodstva.

Izbor pravnog oblika s kojim izlazimo na tržište ovisi i čime se planiramo baviti, s kojim sredstvima raspolažemo i koliko daleko razmišljamo u budućnost. Ali svatko treba dobro promisliti o izboru pravnog oblika poslovanja jer o njemu ovise i naše buduće obveze prema državi.

Za primjer, ako se bavimo uzgojem lješnjaka kao dodatnom zaradom, a godišnji prihod nam je manji od 80.500 kn ne trebamo niti obrt niti poduzeće, možemo otvoriti OPG te legalno poslovati i prodavati vlastite proizvode bez ikakvog plaćanja poreza i doprinosa.

Otvaranjem obrta smo vrlo brzo i jeftino na tržištu, ali ako dođemo u situaciju da trebamo kredit, banke više vole poduzeća, pogotovo d.o.o. poduzeća.

Ako smo se odlučili za obrt, nismo obveznik PDV-a i godišnji prihod nam je manji od 300.000 kn možda trebamo razmisliti o PAUŠALNOM OBRTU.

Ako smo se ipak odlučili za poduzeće, osnivanje j.d.o.o. manje košta, ne trebamo 20.000 kn za temeljni kapital, ali sve dok je poduzeće j.d.o.o. ne možemo isplaćivati ¼ dobiti i postoje ograničenja u broju vlansika i direktora.

EduCentar preporučuje:

 

Kako pokrenuti obrt ili j.d.o.o. ili d.o.o.

Poslovna edukacija

Saznajte kako pokrenuti obrt ili j.d.o.o. ili d.o.o.

Naziv: ABC SOLUTIONS d.o.o.

Mjesto: Zagreb

Rok prijave:

Otvorene prijave

Cijena: 250 kn + PDV

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.