To što ste doma, ne mora značiti da se ne možete educirati

To što ste doma, ne mora značiti da se ne možete educirati

 

S obzirom na koronavirus, sve više obrazovnih ustanova se prilagođava novonastaloj situaciji te počinju nuditi online edukacije, ako ih već i prije nisu imali.

Da li biste vi upisali neki online tečaj ili možda online program na fakultetu? Još uvijek ste nepovjerljivi prema ovakvom vidu edukacije?

Bilo da govorimo o tečajevima i programima koji vam mogu pomoći u usavršavanju ili online nastavi na fakultetima, ovakav vid edukacija ima puno prednosti.
 

Ovo su neke od od njih:

1. Veliki izbor programa i tečajeva

Možda kod nas ovaj princip još uvijek nije zastupljen u mjeri u kojoj je to slučaj u Europi i svijetu, ali ukoliko se odlučite da diplomu i znanje stječete na nekom inozemnom fakultetu, među opcijama će se sigurno nalaziti i mogućnost studija putem interneta. Na vama je da se odlučite da li želite dodatno usavršavati svoje kompetencije ili steći diplomu za studije u trajanju od jedne godine do punih petogodišnjih studija. Nakon završenog programa dobit ćete certifikat, odnosno diplomu kao potvrdu da ste pohađali program, tj. fakultet.
 

2. Niža cijena troškova

Jedan od faktora zbog kojeg ćete se možda odlučiti za online edukacije je niža cijena troškova. Nerijetko su online programi jeftiniji od klasičnih, a nemate niti trošak putovanja i drugih sličnih troškova.
 

3. Fleksibilnost

Online edukacije i fakulteti savršeno su riješenje za sve one koji nemaju puno vremena na raspolaganju za dodatno usavršavanje. Ukoliko ste zaposleni i dnevne obaveze vam ne dozvoljavaju svakodnevni odlazak na predavanja i vježbe, online edukacije su pravo rješenje za vas. Fleksibilno vrijeme i dostupnost 24 sata dnevno zasigurno će vam olakšati učenje. Materijali za učenje i snimljena predavanja bit će vam dostupna u svakom trenutku te im možete pristupati onda kada vama to najviše odgovara, na taj način online učenje predstavlja najbolje rješenje za studente koji pokušavaju uskladiti radne i fakultetske obaveze.
 

4. Sami određujete raspored i tempo koji vama odgovaraju

Online edukacija vam omogućuje da sami napravite raspored koji vama odgovara kao i da sami diktirate tempo rada koji će biti prilagođen vašim svakodnevnim obvezama. Bilo da ste zaposleni ili imate neke druge obveze koje vam onemogućuju klasično učenje, prilagodljivost rasporeda bit će više nego korisna.  E-učionica nema radno vrijeme, otvorena je 24 sata dnevno, što vam omogućuje najefikasnije moguće korištenje vremena.
 

6. Učinkovitost

Online edukacija je učinkovita, a to je vidi i istraživanjem koje je pokazalo kako su polaznici online edukacijskih programa pokazali bolje rezultate od svojih kolega iz tradicionalnih učionica.
 

7. “Lifelong” učenje

Poznata je ona Michelangelova izreka: “I’m still learning!” To je stav koji bi svi trebal prihvatiti, čovjek se uči dok je živ, pogotovo u današnjem svijetu. Nova znanja i vještine moramo konstantno usvajati, pa se tako naše usavršavanje ne može i ne smije završiti onog dana kada dobijemo fakultetsku diplomu. Bilo da ćete se usavršavati iz osobne želje ili iz potrebe, online programi i fakulteti omogućuju vam upravo to, dodatno obrazovanje nadohvat ruke u svakom trenutku na svakom mjestu.

 

Umjesto da samo sjedite kod kuće, iskoristite najbolje od ove situacije i priuštite si nešto za što do sada možda niste imali vremena.
 

Ukoliko smo vas uvjerili ili ste sami shvatili prednosti online učenja, preporučujemo sljedeće obrazovne ustanove koje nude online programe:
 

Campster
Berlitz
Vodnikova
- Cognita

 

Ostale online, ali i tradicionalne programe pronađite na EduCentar.net

 

 

 

Izvor: studentskizivot.com

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.