Prekvalifikacija za zanimanje dentalni/a asistent/ica: prednosti programa

ZAŠTO UPISATI OVAJ PROGRAM PREKVALIFIKACIJE I STJECANJA SREDNJE STRUČNE SPREME U UČILIŠTU AMBITIO?
 

Prednost Učilišta Ambitio je u drugačijem, inovativnom i prilagođenom pristupu obrazovanju. Time učenje postaje zanimljivije, fleksibilnije i jednostavnije što jest glavni cilj za obrazovanje odraslih.

Program stjecanja srednje stručne spreme i prekvalifikacije za zanimanje dentalni asistent/ica provodi se konzultativno-instruktivnim oblikom izvođenja nastave u ukupnom trajanju od 2 760 sati.

Polaznici koji do sada imaju položene opće obrazovne predmete iz prijašnje srednje škole polagat će samo razlikovne predmete čija ukupna satnica iznosi 1077 sati.

Predavanja se u Učilištu Ambitio provode dva puta mjesečno i to dva vikenda za redom (2 x petak, subota i nedjelja u mjesecu).
 

ŠTO RADI DENTALNI ASISTENT/ICA?
 

Dentalni/a asistent/ica asistira doktoru dentalne medicine tijekom terapijskog postupka na sljedeći način:

  • priprema pacijenta, radno mjesto, instrumente i pribor za terapijski postupak
  • zbrinjava pacijenta nakon terapijskog postupka
  • vodi evidenciju i propisanu medicinsku dokumentaciju u skladu sa zakonskim propisima.

U svom radu koristi se suvremenom informacijsko-komunikacijskom tehnologijom te komunicira s korisnikom dentalno-medicinskih usluga poštujući ljudsko dostojanstvo te kulturološke, vjerske, dobne, spolne i ekonomske različitosti.

Radi u timu dentalne medicine s doktorom dentalne medicine i u skladu s prihvaćenim standardima, zakonskim propisima i profesionalnom etikom te sudjeluje u edukaciji korisnika o osnovama oralne higijene i prevencije.
 

Jedinstveni vježbovni centar za dentalne asistente 
 

Vježbe, u trajanju od 1050 sati djelomično se realiziraju u Učilištu Ambitio i to u školskoj ordinaciji dentalne medicine / jedinstvenom vježbovnom centru za dentalne asistente, a djelomično u vanjskoj suradnoj ordinaciji s ciljem stjecanja praktičnog iskustva.

Vježbe se provode pod vodstvom nastavnica mentorica Učilišta Ambitio. Tek nakon što polaznici odrade predviđeni fond sati u školskoj ordinaciji dentalne medicine / vježbovnom centru za dentalne asistente, upućuju se u vanjsku ordinaciju dentalne medicine.
 

Prakticiranjem rada dentalnog asistenta do lakog zapošljavanja 
 

Iskustvo nam govori da prakticiranje rada dentalnih asistenata bez školskog mentoriranja nije učinkovito u stjecanju znanja i vještina za pravilno asistiranje jer su polaznici prepušteni samo mentoru u vanjskoj ordinaciji koji često ne prate propisan program rada i ne posvećuju dovoljno vremena polaznicima. Zbog ovakvog načina rada i obrazovanja, naši završeni polaznici se lako zapošljavaju. Naša je zadaća da svakog dentalnog asistenta naučimo pravilno asistirati doktoru dentalne medicine.
 

Osposobljavanje za KPR-AED procedure
 

Polaznici programa stjecanja srednje stručne spreme i prekvalifikacije za zanimanje dentalni asistent/ica se osposobljavaju za KPR-AED procedure koje se odnose na osnovne postupke oživljavanja i zbrinjavanja hitnih stanja te rukovanje s automatskim defibrilatorima u skladu s smjernicama Europskog društva za reanimatologiju.

KPR-AED međunarodni certifikat omogućuje:

✔ konkurentnost na domaćem tržištu rada i

✔ lakšu zapošljivost u zemljama Europske unije.
 

Taj program odobren je Rješenjem Ministarstva znanosti i obrazovanja kao formalni program koji se upisuje u e-radnu knjižicu. 

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.