Srednja škola kao priprema za budućnost

Obrazovanje je investicija u vašu budućnost. Svaka dobra ocjena i svaki sat kojeg provedete učeći je kao novac u banci, posebno ako uzmete u obzir da se dobre ocjene mogu 'pretvoriti' u stipendije tijekom srednje škole i fakulteta. Razvijene radne navike uvijek se isplate.

Ne smijete smetnuti s uma sljedeće savjete:

  • Redovno pohađajte nastavu i pišite domaću zadaću. Prisutnost na nastavi je jako važno u srednjoj školi i na fakultetu. Pohađanje nastave jedini je način na koji ćete osigurati dobre ocjene na testu. Pažljivo slušajte profesore i nemojte zaboraviti pisati domaću zadaću.
  • Pregledajte i uredite svoje bilješke prije sata. Čak i ako nemate zadaću za taj dan, odvojite malo vremena kako biste pregledali što ste posljednje zapisali. Neće vam biti potrebno više od nekoliko minuta, a višestruko će se isplatiti prije testa ili ispita.
  • Pametno čitajte. Podvucite najbitnije stvari i stvorite priču o temi. Izdvajanje najbitnijih stvari u tekstu je važna i korisna vještina.
  • Organizirajte vrijeme. Iako ste zauzeti, zapamtite da je škola prioritet. Najjednostavniji način za organizaciju vremena, o čemu smo i ranije pisali, jest zapisivanje dnevnih zadataka u planer.
  • Potražite pomoć. Ukoliko zapnete s gradivom, pitajte nekoga za pomoć. Ovo se ne mora nužno odnositi na nastavni sadržaj, o osobnim problemima također možete razgovarati s učiteljem ili psihologom. Ova osobina bit će vrlo korisna u budućem životu.

Izvor: indnext.com

 

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.