Postani stručnjak za najpopularniji programski jezik JavaScript

Postani stručnjak za najpopularniji programski jezik JavaScript

 

U današnjem konkurentskom poslovnom okruženju, tvrtke shvaćaju važnost kvalitetne prezentacije svojih proizvoda i usluga kako bi se istaknule na tržištu. Uspješne tvrtke sada ulažu sve više resursa u izradu kvalitetne web stranice kako bi se na najbolji način predstavile svojim klijentima.

Web stranica danas više ne sadrži samo jednostavan tekst i sliku, već je ujedno i medij putem kojeg tvrtka komunicira sa svojim korisnicima. Tako web stranice sadrže izbornike, obrasce za prijavu, mogućnost online kupovine, prezentacije uspješno provedenih projekata i mnoge druge elemente koji zahtijevaju interakciju s korisnicima.

Uzevši sve to u obzir, nije nimalo čudno da je razvoj web stranica postao sve traženiji posao u IT sektoru. A to potvrđuje i statistika na LinkedIn-u i velika potražnja za stručnjacima koji poznaju programski jezik JavaScript, jedan od najpopularnijih programskih jezika za razvoj interaktivnih web stranica. Više o ovoj  temi možete pročitati ovdje.
 

Zašto JavaScript?

JavaScript je jedan od najpopularnijih programskih jezika za razvoj web stranica i web aplikacija. Čak  više od 90% web stranica koristi JavaScript prema podacima koje je objavio W3techs.
Kao što smo  napisali u prethodnom poglavlju, većina web stranica danas uglavnom nisu statične. Stranice često sadrže elemente koji zahtijevaju interakciju s korisnicima i jamče dobro korisničko iskustvo.

JavaScript je jednostavan, interpretiran programski jezik namijenjen ponajprije razvoju interaktivnih HTML-stranica. Koristi se uglavnom za dodavanje animacija i interaktivnih elemenata na web stranice, ali može se koristiti i za razvoj mobilnih aplikacija, računalnih igara pa čak i za razvoj aplikacija s virtualnom stvarnosti.

JavaScript je odličan izbor programskog jezika zato ga podržava većina web preglednika pa možete brzo i lako započeti s programiranjem bez postavljanja integriranog razvojnog okruženja. Stručnjaci koji imaju iskustva u programiranju s lakoćom će svladati JavaScript jer je sintaksa ovog programskog jezika jako slična ostalim popularnim jezicima.

Koje poslove može raditi stručnjak za JavaScript?
Poznavanje programskog jezika JavaScript važno je za frontend, backend i full stack web razvojne programere, a traženo je i u poslovima razvoja računalnih igara i mobilnih aplikacija.
 

Online edukacijski program za JavaScript

Tvrtka Cognita, specijalizirana za e-učenje, u suradnji sa svojim partnerom Skillsoftom, globalnim liderom u ponudi online tečajeva, donose vam online edukaciju za programski jezik JavaScript.

U ovoj online edukaciji imat ćete priliku koristiti najnovije metode i trendove u digitalnom učenju koje pruža najbolje iskustvo za korisnika.

Edukacijski program podijeljen je u dvije razine–početnu i naprednu.

Nakon završetka početnog tečaja, znat ćete koristiti JavaScript i izrađivati dinamične web stranice za bolju interakciju s korisnicima.

U naprednom tečaju upoznat ćete se s naprednijim operacijama funkcija i uzorcima dizajna u JavaScriptu.

Nakon pohađanja ovog edukacijskog programa steći ćete korisne vještine koje ćete moći iskoristiti već u sljedećem projektu koji vas čeka i istaknuti se u svom profesionalnom okruženju.

Sadržaj edukacijskih programa dostupan je putem inteligentne platforme za učenje Percipio uz koju možete maksimalno iskoristiti svoje vrijeme i odabrati tip učenja koji se prilagođava vašim obvezama.


Platforma Percipio pruža najbolju podršku i iskustvo učenja kroz sadržaje koje možete: 

• gledati
• čitati
• slušati
• vježbati

Polaznici edukacijskog programa JavaScript imaju pristup cjelokupnoj Skillsoft kolekciji Technology and Developer namijenjenoj stručnjacima u IT sektoru.

Kolekcija je namijenjena svim postojećim i budućim informatičkim stručnjacima bez obzira u kojem području se specijaliziraju: Software Development, Operating Systems and Server Technologies, Internet and Network Technologies, Database, Data & Analytics, Web Design, Enterprise Resource Planning Systems, Disaster Recovery, Security, Product Development, Project Management, Business in IT.
 

Promotivna ponuda

Tvrtka Cognita pripremila je promotivni popust od 20% za e-učenje Programski jezik JavaScript, a detaljni opis online edukacije pročitajte ovdje.

Za više informacija o promociji i online edukacijskim programima obratite se na mail: info@cognita.hr.

 

Autorica članka: Mihaela Klarić, Content Specialist, Cognita
 

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.