Program prekvalifikacije: Fizioterapeutski tehničar

Fizioterapeutski tehničari su visoko obučeni zdravstveni djelatnici koji pružaju liječenje osobama koji pate od fizičkih problema koji proizlaze od ozljeda, bolesti i starenja. Njihov je cilj poboljšati kvalitetu života osobe pomoću raznih postupaka za ublažavanje boli i vraćanja funkcije ili u slučaju trajnih ozljeda ili bolesti smanjiti učinke bilo koje disfunkcije. Oni bi trebali procijeniti fizičko stanje pacijenta kako bi dijagnosticirali probleme i proveli daljnji  plan liječenja. Isto tako, daju savjete i educiraju pacijente kako bi spriječili ozljede i pomažu ljudima da vode zdrav životni stil, te imaju pravo izdavati potvrde o bolovanju ako je to potrebno.

Image and video hosting by TinyPic

Za fizioterapeuta je potrebno imati završeno srednjoškolsko obrazovanje, stručni ispit za fizioterapeuta, te odobrenje (licenca) za samostalni rad. Naravno, ukoliko nemate završeno obrazovanje za Fizioterapeutskog tehničara uvijek možete pristupiti procesu prekvalifikacije, položiti razlikovne ispite i steći željeno zanimanje. Zdravstveno učilište Medical vodeća je ustanova za edukaciju kadrova u zdravstvu. Polaznicima omogućava nastavu u popodnevnim satima, online pristup materijalima te svakodnevne konzultacije s predavačima. Također, imamo suradnju s vodećim poliklinikama i ordinacijama na području Zagreba i šire. Više informacija o prekvalifikaciji možete pronaći OVDJE.

Zdravstveno učilište Medical u suradnji s portalom EduCentar organizira nagradni natječaj i dodjeljuje stipendije u vrijednosti 90.000,00 kn za najtraženija zanimanja na tržištu rada. Odaberi željeni program i napravi zaokret u karijeri!

Natječaj traje od 12.03 do 26.03.2018. a sve detalje možete pronaći OVDJE.

Fizioterapeuti najčešće rade na mjestima gdje ih nadziru viši fizioterapeuti, s toga su to najčešće bolnice, poliklinike, centri za rehabilitaciju, staračkih domovi, sportski klubovi, škole, vrtići, ambulante, i slično. A isto tako može održavati samostalne prakse, te izvoditi fizioterapiju u kući pacijenta. Komunikativnost u ovom poslu je od iznimne važnosti jer je ipak riječ o radu sa ljudima, te je to preduvjet za stvaranje povjerenja između vas i pacijenta kojeg liječite, bitna je velika strpljivost jer je posao fizioterapeuta jako spor i dugotrajan proces, isto tako je bitno dobro zapažanje kako bi ste mogli primijetiti potrebe i reakcije pacijenta. Fizička izdržljivost i precizni pokreti, te razvijena osjetila su prijeko potrebna u fizioterapiji kako bi liječenje bilo što uspješnije.

U današnje vrijeme, fizioterapija se znatno promijenila na bolje jer imaju mogućnosti napredovanja u tom poslu i općem pristupu liječenja ljudi. S obzirom da nema mnoštvo novih i mladih fizioterapeuta, potražnja je velika, te se tako stvaraju novi i različiti poslovi u tom sektoru, kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu.

Ukoliko smo vas zainteresirali za zanimanje Fizioterapeutski tehničar budite slobodni kontaktirati nas na 01/7899-701, medical@zdravstveno-uciliste.eu ili posjetite www.zdravstveno-uciliste.eu i saznajte sve detalje.

Rado ćemo odgovoriti na sva pitanja te vas upoznati s procesom prekvalifikacije!

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.