Farmaceutski tehničar Marija Šimičev posao je pronašla staž odmah nakon prekvalifikacije

Nakon što je položila razlikovne ispite dobila je priliku da svoje vještine pokaže u ljekarni gdje je trenutno na stažiranju.

Kada nije zauzeta u ljekarni, naša farmaceutska tehničarka voli provoditi vrijeme u prirodi, pročitati dobru knjigu ili pogledati seriju.

U nastavku teksta pročitajte što je Mariju potaklo na promjenu i kako izgleda dan Farmaceutskog tehničara u ljekarni.

Marija, što Vas je potaknulo da upišete program prekvalifikacije za  farmaceutskog tehničara ?

Probudila se u meni želja za promjenom, željela sam raditi ono što volim, a to je farmacija.

Rad u ljekarni je oduvijek bila moja želja, koju sam odlučila ostvariti, te sam odmah krenula istraživati programe prekvalifikacije za farmaceutskog tehničara.

Kontaktirala sam referadu Zdravstvenog učilišta Medical, gdje sam dobila sve potrebne informacije te naišla sam na ljubaznost i razumijevanje. Organiziranost, pristupačnost i profesionalni pristup su mi se jako svidjeli.

Također, odgovarao mi je popodnevni raspored predavanja.

Svakodnevno u radu u ljekarni primjenjujete razna stečena znanja s prekvalifikacije. Koji predmet Vam je ostao u sjećanju?

Najviše mi se svidio predmet Farmaceutska kemija s farmakologijom kod profesorice Antolić jer me zanimaju mehanizmi djelovanja lijekova.

Također se u radu u ljekarni često sjetim raznih savjeta i primjera koje je profesorica Antolić dijelila s nama na predavanjima i kako smo kroz animirani film učili o složenosti ljudskog tijela na predavanju iz Anatomije kod profesorice Bajt. Jako zanimljivo i korisno, a i to je ono što najviše pomogne u daljnjem radu!

Proglašeni ste najboljom polaznicom grupe te osim redovnih dolaska na predavanja i uspješno polaganje ispita što biste rekli da je Vaš recept za uspjeh?

Moj recept za uspjeh je postavljanje cilja i ustrajnost u njegovu ostvarenju. Prekvalifikaciju sam upisala s puno interesa i želje za učenjem.

Željela sam što više naučiti, kako bih u budućnosti mogla to znanje nadograđivati te napredovati u radu. Svakodnevnim radom i trudom sam došla do uspjeha.

U sklopu programa prekvalifikacije imali ste osiguranu praksu i vježbe, možete nam ukratko opisati radni dan Farmaceutskog tehničara?

Praksu i dio vježbi smo imali u  Ljekarnama Dvoržak što je bilo osigurano od strane škole. Praksa mi je bila prvi pravi kontakt s radom u ljekarni i pomogla mi je kao uvod u daljnjem radu u ljekarni.

Jedan tjedan sam provela u ljekarni, gdje sam pregledavala rokove, zaprimala robu koja je dolazila u ljekarnu, slagala lijekove u ladice. Idući tjedan sam provela u laboratoriju ljekarne, gdje smo izrađivali kremice i otopine te se polako  upoznavali s radom u laboratoriju.

Nakon završetka prekvalifikacije i obrane završnog rada odlučili ste potražiti ljekarnu u kojoj ćete odraditi staž, kakvo je Vaše iskustvo?

Tako je, staž sam pronašla odmah nakon završetka prekvalifikacije preko stranice MojPosao u ZU Ljekarne Pharmad.

Svaki radni dan farmaceutskog tehničara je dinamičan. Redoslijed poslova ovisi i o tome koju smjenu radim. većinom su to pregledavanja i slaganja lijekova, razgovori s pacijentima, briga o rokovima, izrada raznih kremica, masti, otopina, losiona itd.

Volim ovaj posao, oduvijek volim pomagati ljudima, a sada to mogu kroz rad u ljekarni.

Što biste poručili našim budućim polaznicima?

Svakako bih preporučila prekvalifikaciju na Zdravstvenom učilištu Medical jer ćete steći znanja i vještine koje Vam nitko neće moći oduzeti, a koje će Vas izgraditi.

Steći ćete još jedno predivno, plemenito zanimanje, s kojim ćete nakon završetka imati širok spektar mogućnosti za zaposlenje.

I za kraj? ☺

Sretno budućim kolegama, nadam se da će imati pozitivno iskustvo, kao što sam i ja imala!