News

Svaka četvrta osoba kod kuće ima knjigu koju su 'trajno posudili' od prijatelja ili člana obitelji

U mnoštvu stvari koje se nalaze u našim domovima redovito se 'skrivaju' i sitnice koje, strogo gledano, nisu naše vlasništvo. Ponekad je to 'ostavština' zaboravnog gosta nakon subotnjeg druženja, predmet posve nepoznatog podrijetla ili pak knjiga na privr

Neograničen pristup mobitelima ima svako peto dijete

Dvije trećine svjetske populacije koristi mobitele. Ponukani užurbanim tempom života, zbog kojeg roditelji sve češće daju djeci mobitel kako bi bila mirna ili kako bi ih zabavili dok oni obavljaju druge obaveze, Portal EduCentar je proveo istraživanje ''T

Istraživanje je pokazalo da 51% ispitanika smatra da nema potrebe darivati profesore, jer rade svoj posao

Bitan faktor u obrazovanju čine profesori. Stoga smo vas pitali: Trebaju li učenici/student darivati profesore povodom završetka školovanja?

OVI za 2018.: Najtraženija su zanimanja sa srednjom stručnom spremom

U odnosu na pretkriznu 2007. godinu ukupan broj online oglasa u 2018. bio je viši za 11,4 posto, što upućuje na to da je potražnja na hrvatskom tržištu rada na povijesno najvišim razinama.

Više od 55% ispitanika ne radi u struci

U anketi provedenoj na 570 ispitanika istražili smo rade li bivši studenti i srednjoškolci u području za koje su se školovali i jesu li zadovoljni tim poslom.

Zašto smo skloni paranoji?

Često odbačena kao iracionalan ili pretjeran osjećaj zabrinutosti, paranoja proizlazi iz vrlo racionalne sposobnosti da ostanemo pribrani u kaotičnom okruženju.

Učilište Profokus na modnoj reviji lansiralo nove mlade modne zvijezde

Kroz jedinstveni obrazovni sistem, polaznici uspijevaju osmisliti ideju, izraditi konstrukciju, krojiti i samostalno sašiti odjevni predmet. Nevjerojatna brzina ovog procesa omogućuje da mladi dizajneri, koji prvi put sjedaju za šivaći stroj u listopadu,

Pogled u budućnost: 8 promjena koje će u naše svakodnevice donijeti AI

AI predviđanja nisu samo za znanstvenu fantastiku – ona već sada oblikuju naš svakodnevni život i donose nevjerojatne tehnološke promjene.

Osvoji nagradu za školovanje na Učilištu Ambitio i postani dentalni asistent!

Učilište Ambitio u suradnji s portalom Educentar organizira novi nagradni natječaj u kojem ponovno dodjeljuje tri nagrade za program prekvalifikacije ili stjecanje srednje stručne spreme za zanimanje dentalni asistent.

Izaberi i osvoji stipendiju za jedan od 5 terapeutskih programa na Učilištu Galbanum!

Želite li proširiti svoje znanje o ljekovitom bilju, eteričnim uljima i manualnim tehnikama ili ih učiniti svojim osnovnim zanimanjem? Evo prilike za ispunjenje vaših snova!

Upravljanje vremenom i kriznim situacijama pomoću planiranja, prioritiziranje i delegiranja

S obzirom na današnji tempo života, organiziranost i učinkovito upravljanja vremenom su neophodne vještine.