News

Svaka četvrta osoba kod kuće ima knjigu koju su 'trajno posudili' od prijatelja ili člana obitelji

U mnoštvu stvari koje se nalaze u našim domovima redovito se 'skrivaju' i sitnice koje, strogo gledano, nisu naše vlasništvo. Ponekad je to 'ostavština' zaboravnog gosta nakon subotnjeg druženja, predmet posve nepoznatog podrijetla ili pak knjiga na privr

Neograničen pristup mobitelima ima svako peto dijete

Dvije trećine svjetske populacije koristi mobitele. Ponukani užurbanim tempom života, zbog kojeg roditelji sve češće daju djeci mobitel kako bi bila mirna ili kako bi ih zabavili dok oni obavljaju druge obaveze, Portal EduCentar je proveo istraživanje ''T

Istraživanje je pokazalo da 51% ispitanika smatra da nema potrebe darivati profesore, jer rade svoj posao

Bitan faktor u obrazovanju čine profesori. Stoga smo vas pitali: Trebaju li učenici/student darivati profesore povodom završetka školovanja?

OVI za 2018.: Najtraženija su zanimanja sa srednjom stručnom spremom

U odnosu na pretkriznu 2007. godinu ukupan broj online oglasa u 2018. bio je viši za 11,4 posto, što upućuje na to da je potražnja na hrvatskom tržištu rada na povijesno najvišim razinama.

Više od 55% ispitanika ne radi u struci

U anketi provedenoj na 570 ispitanika istražili smo rade li bivši studenti i srednjoškolci u području za koje su se školovali i jesu li zadovoljni tim poslom.

Profokusov spektakl ljepote: Make up i nail dizajn natjecanje koje oduzima dah!

Proteklog vikenda, na Zagrebačkom Velesajmu u sklopu Beauty& Hair Expo, make up i nail dizajn natjecanje koje svake godine organizira Učilište Profokus bilo je epicentar kreative.

Znate li kako nastaju fobije?

U svijetu gdje je strah prirodan dio ljudskog iskustva, fobije se ističu kao intenzivni, često iracionalni strahovi koji mogu značajno utjecati na kvalitetu života pojedinca.

Iskušajte finski recept za sreću

Finska je prema mnogim istraživanjima proglašena najsretnijom zemljom na svijetu, a na temelju toga počela su se razvijati i razna istraživanja finskog koncepta sreće.

Zbog kojih stvari najviše žalimo u suton života?

Stavljanje karijere u prvi plan, zatvorenost po pitanju izražavanja osjećaja i gubitak kontakta s prijateljima samo su neke od stvari za kojima žalimo.

Što naše navike govore o našoj osobnosti?

Ako želite stvarno razumjeti sebe ili druge, morate provjeriti načine ponašanja kako biste razumjeli njihove temeljne emocije i motivaciju .

Održana 4. Poslovna srijeda

Učenici privatne gimnazije i ekonomske škole Katarina Zrinski mali su jedinstvenu priliku posjetiti Hrvatsku gospodarsku komoru, gdje su se upoznali s njenim djelovanjem, misijom, vizijom te širokim spektrom usluga koje pruža.

Online učenje — praktično, dostupno i inovativno

Stjecanje novih znanja i vještina dio je naše svakodnevice i neizostavan uvjet za napredovanje u poslu.

Otkriven ‘recept’ koji će vam pomoći da zavolite ponedjeljak

Nakon guštima ispunjenog i stresa pošteđenog vikenda, mnogima i sama pomisao na obveze koji donosi ponedjeljak stvara mučninu u želucu. No, ne mora to biti tako.

Profokusov spektakl ljepote: Make up i nail dizajn natjecanje koje oduzima dah!

Proteklog vikenda, na Zagrebačkom Velesajmu u sklopu Beauty& Hair Expo, make up i nail dizajn natjecanje koje svake godine organizira Učilište Profokus bilo je epicentar kreative.

Prijavite svoje poduzeće na ovogodišnji Business Matchmaker i započnite uzbudljivu potragu za novim talentima!

Projekt Business Matchmaker predstavlja inovativan način uspostavljanja kontakata između talentiranih studenata i njihovih potencijalnih poslodavaca putem brzog i efikasnog speed dating formata.