Homeschooling (školovanje kod kuće: dobra opcija ili nužno zlo?

News

Neograničen pristup mobitelima ima svako peto dijete

Dvije trećine svjetske populacije koristi mobitele. Ponukani užurbanim tempom života, zbog kojeg roditelji sve češće daju djeci mobitel kako bi bila mirna ili kako bi ih zabavili dok oni obavljaju druge obaveze, Portal EduCentar je proveo istraživanje ''Trebaju li zaista djeci mobiteli, i ako da - kada je pravo vrijeme za to?''

Istraživanje je pokazalo da 51% ispitanika smatra da nema potrebe darivati profesore, jer rade svoj posao

Bitan faktor u obrazovanju čine profesori. Stoga smo vas pitali: Trebaju li učenici/student darivati profesore povodom završetka školovanja?

OVI za 2018.: Najtraženija su zanimanja sa srednjom stručnom spremom

U odnosu na pretkriznu 2007. godinu ukupan broj online oglasa u 2018. bio je viši za 11,4 posto, što upućuje na to da je potražnja na hrvatskom tržištu rada na povijesno najvišim razinama.

Više od 55% ispitanika ne radi u struci

U anketi provedenoj na 570 ispitanika istražili smo rade li bivši studenti i srednjoškolci u području za koje su se školovali i jesu li zadovoljni tim poslom.

Čak 52% ispitanika odabralo bi zanimanje koje žele raditi bez obzira na potrebe tržišta rada

U anketi provedenoj na gotovo 750 ispitanika istražili smo mišljenje javnosti o odabiru zanimanja. Pitanje je glasilo: Da sada birate zanimanje, biste li se vodili potrebama tržišta rada ili biste birali po svojoj želji?

Stara narodna vjerovanja - Ako se u kući prolije kava to nagovještava novčani dobitak

Koliko puta vam se dogodilo da čujete da netko kaže "pomakni se sa mjesta" ili "kucni u drvo". To su samo neka od najčešćih vjerovanja koja su duboko ukorijenjena u našem narodu, a u nastavku pročitajte koja su to još narodna vjerovanja koja su veoma česta u našem narodu.

Nagradni natječaj za medijsku produkciju - proglašenje pobjednika

Portal EduCentar u suradnji sa Školom za grafiku, dizajn i medijsku produkciju u periodu u periodu od 01.10. – 11.10. organizirao je nagradni natječaj u kojem se mogla osvojiti stipendija za jedan od 3 smjera medijske produkcije. Da biste sudjelovali, bilo je potrebno uvjeriti nas zašto je baš Vi zaslužujete, odnosno napisati nam motivacijsko pismo.

Ovih 9 skupina ne mora nositi maske, jeste li među njima?

U sjeni najava strožih epidemioloških mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite, koje bi mogle uključivati i nošenje maski u svim zatvorenim prostorima te na otvorenim lokacijama na kojima se okuplja mnogo ljudi, ostale su preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo o tome tko ne treba nositi masku.

Algebra predstavila prvi mini MBA Digital program s fokusom na digitalnu transformaciju poslovanja

Algebra u studenom kreće s provedbom mini MBA Digital programa čiji je fokus digitalna transformacija poslovanja tržišno orijentiranih kompanija. Koncept mini MBA programa predstavlja idealan format obrazovanja u vremenu brzih promjena u kojima živimo i radimo, naročito za poduzetnike iz tradicionalnijih gospodarskih grana, rukovoditelje u tvrtkama, poduzetnike i vlasnike rastućih tvrtki, pred kojima je imperativ neizbježnih promjena i konstantni pritisak konkurencije.

Amazonu odobrena dozvola za dostavu dronovima

Amazon dijeli još korak do slanja dostave dronovima. Zeleno svjetlo dobio je od Savezne uprave za civilno zrakoplovstvo (FAA), a sada će nastaviti testirati dostavu paketa u roku od 30 minuta.

OSVOJI STIPENDIJU – izaberi jedan od 3 smjera medijske produkcije!

Škola za grafiku, dizajn i medijsku produkciju u suradnji s EduCentrom organizira nagradni natječaj za Vas i dodjeljuje 3 stipendije za Programe osposobljavanja za Video snimatelja, Video montera ili Snimatelja i montera zvuka. Prijavi se!

Istraživanje je dokazalo da su ove ljudske osobine najopasnije za zdravlje

Dokazano je kako su ispitanici (koji su preživjeli infarkt) bili u većem riziku od dobivanja drugog srčanog udara unutar 2 godine, kao i u većem riziku da isti ne prežive od onih koji nisu imali ove osobine.

Ovih 9 skupina ne mora nositi maske, jeste li među njima?

U sjeni najava strožih epidemioloških mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite, koje bi mogle uključivati i nošenje maski u svim zatvorenim prostorima te na otvorenim lokacijama na kojima se okuplja mnogo ljudi, ostale su preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo o tome tko ne treba nositi masku.

Održan 15. Virtualni Student Future Day - Your future starts here

Uspješno je završen program 15. Student Future Day-a, tradicionalnog sajma karijera u organizaciji Zagrebačke škole ekonomije i managementa koji je ove godine, uzimajući u obzir epidemiološku situaciju i potrebe poslovne zajednice, po prvi puta u cijelosti održan online.

Controlling – The Time to Wow is Now! - 8th International controlling conference

Controllers have the knowledge and skills to quickly analyse different data and draw the necessary conclusions to master and manage new situations. Each day we will cover a different topic related to the world of management in the new era. Each topic will be practically addressed by international and domestic experts in doing so. Understanding is the first step you may take together with lecturers, panelists and other Conference participants.