Recept za uspješnu budućnost

Živimo u svijetu digitalne revolucije koji se brzo mijenja. Sve profesije, pa i zdravstvene, prolaze kroz značajne promijene te mi danas školujemo studente i za neke nove poslove u zdravstvu, koji će tek nastati. Zato se na Farmaceutskom fakultetu Novi Sad trudimo inovirati nastavni proces, prateći trendove uz kombiniranje novih tehnologija i koncepata učenja.

Naš moto je stalna dostupnost našim studentima - pomažemo im da razviju sposobnost funkcionalnog učenja, povezivanja informacija, praćenja inovacija, kao i preuzimanja odgovornosti za svoje obrazovanje. Za vrijeme, ali i nakon studija. Mi ne želimo stvarati generacije koje će učiti napamet činjenice, a propustiti novosti iz struke.

Mi želimo napraviti kvalitetan balans između teorije i prakse. Cilj nam je školovati generacije budućih zdravstvenih profesionalaca koji će imati dobru osnovu u znanju, ali i sposobnost da se znanstveno povežu i nadograde u realnom, profesionalnom okruženju.

Naš pristup podrazumijeva da, koliko god je moguće, individualizramo i prilagodimo nastavni proces studentima. Student i njegovi interesi su u centru pažnje mentora koji prate potrebe i talente studenata. Ponosni smo na činjenicu da naši studenti već tijekom studija imaju priliku upoznati se s mogućnostima svoje profesije, kako kroz praksu prilagođenu individualnim interesima, tako i preko iskusnih predavača i suradnika iz struke.

Studenti također prate program karijernog vođenja u okviru kojeg upoznaju profesionalce od kojih mogu čuti više o struci, profesionalnom razvoju, društvenoj odgovornosti, ali i osposobiti se za vođenje razgovora za posao, pisanje CV-a ili za kvalitetan javni nastup.

Sve te dodatne vještine, kao i znanje stečeno kombinacijoim osnovnih, stručnih predmeta i aktualnih, inovativnih izbornih predmeta, omogućavaju našim studentima da budu odgovorni zdravstveni profesionalci spremni za tržište i izazove 21. stoljeća.

Naš tim je dinamičan, ambiciozan i motivitran otvarati nove mogućnosti u obrazovanju, ali i stvarati još jače veze sa strukom.

Mislim da imamo sjajnu kombinaciju mladenačke energije i iskustva, kao i otvorenost učenju i praćenju trendova, a prije svega, sjajne profesionalce s ogromnim iskustvom u zemlji i inozemstvu, kako iz znanstvene, tako i općenito iz privredne struke. Ta se energija osjeća i u onome što pružamo našim studentima.

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.