Natječaj - esej ''Be the change you want to see in Croatia'

Pobjednici će imati priliku sudjelovati na konferenciji ''How to help young people get a job?'' 22. siječnja 2014. godine u Bruxellesu, kojega organizira ured zastupnice Šuice. Na konferenciji će sudjelovati predsjednica Odbora za kulturu i obrazovanje Europskoga parlamenta Doris Pack i potpredsjednik Europskog parlamenta Othmar Karas, kao i mladi diljem Europske unije.


Temeljne upute i smjernice za pisanje eseja:

- Esej mora biti napisan na engleskom jeziku.
- Na natječaju mogu sudjelovati studenti 4. i 5. godine svih sveučilišta u Hrvatskoj.
- Natječaj započinje 17. prosinca i traje do 10. siječnja.
- Autori tri eseja koja su najbolje prema izboru žirija bit će pozvani kao sudionici na konferenciju ''How to help young people get a job?'' koja će se održati 22. siječnja u Bruxellesu.
- Eseji moraju pokazati razumijevanje zadane teme uz jasnu i razložnu argumentaciju. Prosudbeno povjerenstvo neće vrijednovati eseje čiji sadržaj ne odgovara zadanoj   temi, koji nedvosmisleno promiču ideje političkih stranaka i one koji na bilo koji način potiču diskriminaciju ili mržnju na rasnoj, nacionalnoj, vjerskoj ili drugoj osnovi.
- Eseji trebaju imati 1500 - 2000 riječi. Eseji moraju biti napisani na računalu - font Times New Roman, veličina 12, obični prored. Svaki autor, koji prijavi esej na natječaj,   jamči izvornost i autorstvo svojeg eseja.
- Eseje je potrebno poslati na:dubravka.suica@europarl.europa.eu, uz slijedeće podatke - ime i prezime, sveučilište i fakultet, studij i  godina studija, e-adresa, broj mobitela ili telefona, adresa prebivališta.