ProPR

About

Trening Javnog Nastupa

Maja Mahovlić

Diplomirana novinarka s bogatim iskustvom rada u medijima i odnosima s javnošću.

Kao studentica novinarstva na Fakultetu političkih znanosti već od prvog dana znala sam da želim raditi isključivo u struci. Nakon znanja i dobrih praksi usvojenih tijekom studiranja, novinarski zanat nastavila sam 'tesati' u informativnom programu kao novinarka na RTL Televiziji, a kasnije kao urednica i spikerica na Otvorenom radiju. Ako mislite da me ljubav prema novinarstvu poštedjela nelagode koja prati javne nastupe, varate se.

Sreća je htjela da ekonomsku krizu 2008. dočekam kao glavna urednica i voditeljica poslovne emisije Novac (Nova TV), gdje sam se kao novinarka specijalizirala za gospodarstvo i nastavila graditi karijeru u tom sektoru. Paraleleno sam radila kao profesionalna spikerica za televizijske emisije na HTV-u i Nova TV te rado posuđivala svoj glas za radijske i televizijske reklame.

Prije nego što sam 2019. osnovala vlastitu agenciju i odlučila se posvetiti Treninzima javnog nastupa, bila sam glasnogovornica tvrtke Tau on-line te zadužena za davanje izjava, radijska i televizijska gostovanja uživo na temu trendova na tržištu rada, ali i za vođenje poslovnih događanja, konferencija i panel diskusija. Bez obzira što imam bogato iskustvo kada su javni nastupi u pitanju, tek posljednje radno iskustvo presudilo je da svoju daljnju karijeru posvetim upravo toj temi.

Naime, pripremanje kolega za javne nastupe te moje vlastito iskustvo suradnje s brojnim medijima otkrilo mi je svu kompleksnost vještine javnog nastupa. Praksa je uporno i neumoljivo pokazivala ono što i danas tvrdim: javni nastup učimo na potpuno pogrešan način, dajući na važnosti stvarima koje nisu presudne za dobar javni nastup. Na temelju te spoznaje nastao je set vježbi koje čine temelj programa Treninga javnog nastupa, koji provjereno daje odlične rezultate.

Od srca zahvaljujem svim svojim polaznicima što su mi dali povjerenje i bili otvoreni za drugačije metode rada. Veselim se i vama, budućim polaznicima, jer znam da će vam Trening javnog nastupa promijeniti pogled na ovu vještinu i omogućiti da vještinu, koja je do sada bila izvor stresa i gnjavaže, pretvorite u ugodno iskustvo koje više nećete imati razloga izbjegavati.

Vidimo se na treningu javnog nastupa!