Kada ste zadnji puta uzeli knjigu u ruke?

Prodavač

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: Na upit
EduCentar cijena: 10.000 kn

Naziv: Andragog, pučko otvoreno učilište

Kategorija: Tečajevi

Opis

Navedeni program prekvalifikacije izvodi se dopisno-konzultativnim oblikom nastave te iznosi 10% od ukupnog broja nastavnih sati propisanih nastavnim planom i programom.

S tim oblikom provođenja nastave, polaznicima je omogućen minimalan broj obaveznih dolazaka na učilište te drugi dio obaveza mogu obaviti dopisnim putem, neposredno u ustanovi i putem telefona/mobitela, prema utvrđenom rasporedu.

Cijena cjelokupnog programa prekvalifikacije je 10.000,00 kuna. Ukoliko plaćate jednokratno, možete ostvariti 10% popusta na navedenu cijenu. Plaćati možete i do 15 rata bez kamata putem internet bankarstva ili opće uplatnice.

UVJETI UPISA

Cilj programa je postići osposobljenost polaznika za samostalno i uspješno obavljanje poslova nabave, prodaje i organizacije poslovanja u veleprodajnim, maloprodajnim, proizvođačkim, u unutarnjoj i vanjskoj trgovini.

U program stjecanja srednje stručne spreme za zanimanje Prodavač/ica može se upisati osoba koja ima završenu osnovnu školu i najmanje 15 godina života.

Za upis u program prekvalifikacije za zanimanje Prodavač/ica polaznik mora imati završenu srednju školu koje je polaznik dužan donijeti prilikom upisa.

Za polaznike koji se upišu u program prekvalifikacije izvršit će se uvid u svjedodžbe te nastavne planove i programe vrste škole koju su prethodno završili. Pri tom uvidu utvrditi:

 • razlike i dopune opće obrazovnih sadržaja koje polaznik treba polagati
 • razlike i dopune strukovnih sadržaja koje polaznik treba polagati
 • praktični dio nastave koju polaznik treba obaviti

TRAJANJE PROGRAMA I NAČIN IZVOĐENJA

Dio programa za zanimanje Prodavač/ica izvodi se dopisno-konzultativnom i/ili konzultativno-instruktivnom nastavom.

Praktična nastava izvode se u fondu sati propisanim nastavnim planom za redovito obrazovanje.

Praktična nastava će se izvoditi u trgovinama, obrtničkim radionicama i/ili poduzećima. Praćenje i ocjenjivanje polaznika na praktičnoj nastavi vrše voditelji praktične nastave u suradnji s mentorima iz trgovine, obrtničkih radionica i/ili poduzeća. Svaki polaznik prije početka realizacije praktične nastave sklapa Ugovor o praktičnoj nastavi s trgovinom, obrtničkom radionicom i/ili poduzećem s kojim Učilište ima sklopljen ugovor o suradnji za obavljanje praktične nastave.

VIŠE O PROGRAMU STJECANJA I SREDNJE STRUČNE SPREME I PREKVALIFIKACIJE ZA ZANIMANJE PRODAVAČ

Kompetencije koje polaznik stječe završetkom zanimanja:

 • Osposobiti polaznike za rad s robom, upoznati sa širokim asortimanom robe
 • Steći komunikacijsku kompetenciju u svim kategorijama komuniciranja, tj. u pisanim, verbalnim i neverbalnim komunikacijama i širokom području primjene
 • Osposobiti polaznika za samostalno obavljanje prometa robe.
 • Upoznati sa pojmovima iz područja opće psihologije, koji će se moći koristiti i u osobnom i u profesionalnom životu, te osposobiti da se kritičkim propitivanjem vlastitih doživljaja, znanja i stavova učenici pripreme da kritički procjenjuju međusobne odnose  ljudi s kojima žive i rade, te adekvatno reagiraju u različitim socijalnim situacijama   potičući pozitivan odnos prema sebi i okolini.
 • Razviti kod polaznika smisao za suvremeno pristupanje tržištu, te ih osposobiti za samostalno obavljanje marketinških aktivnosti.
 • Osposobljavanje za uspješan izbor vrste transporta , ovladavanje tehnikom špediterske djelatnosti i tehnikom osiguravanja robe
 • Osposobiti polaznike za uspješno obavljanje vanjskotrgovinskih poslova kroz stjecanje osnovnih teorijskih i praktičnih znanja o vanjskoj trgovini.
 • Osposobiti za samostalno svladavanje svih radnih procesa u prodavaonici, poslova vezanih uz skladišno poslovanje i otpremu robe
 • Razviti kod polaznika osobine bitne za zanimanje prodavač – etičnost, ljubaznost, takt, poduzetnost, brzinu, točnost, istrajnost, dosljednost, logiku razmišljanja, osjećaj odgovornosti prema poslu, primjenu stečenog znanja, te osposobiti polaznika za samostalno obavljanje prodavačkih poslova uz primjenu teorijskih znanja i praktičnih vještina vezanih uz poslovanje prodavaonice,  skladišno poslovanje, poslove uvoza i izvoza robe, transporta robe.

ZAŠTO ZAVRŠITI BAŠ OVAJ PROGRAM?

Teoretsko i u značajnoj mjeri praktično obrazovanje omogućuje lako uključivanje u rad, a široko opće obrazovanje pruža mogućnost daljnjeg obrazovanja na višim školama i fakultetima.

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.