Homeschooling (školovanje kod kuće: dobra opcija ili nužno zlo?

Sveučilišni računski centar - Srce

Video

O nama

Sveučilišni računski centar (Srce) je središnja infrastrukturna ustanova cjelokupnog sustava znanosti i visokog obrazovanja Republike Hrvatske koja djeluje u području izgradnje, održavanja i podrške uporabi moderne računalne, komunikacijske, posredničke, podatkovne i informacijske infrastrukture (e-infrastrukture).

Srce osim što osigurava stabilan, pouzdan i kvalitetan rad e-infrastrukture, više od 45 godina održava različite obrazovne aktivnosti kroz koje studentima, nastavnicima, djelatnicima visokih učilišta i javnih instituta, ali i svim zainteresiranim građanima nastoji približiti nova saznanja i trendove vezane uz uporabu informacijske i komunikacijske tehnologije.

Popis obrazovnih usluga Srca:

Tečajevi Srca – osnovni obrazovni programi

U okviru usluge održavaju se redoviti tečajevi za krajnje korisnike koji omogućavaju
široj zajednici kvalitetno i raznovrsno obrazovanje u području informatičke pismenosti, primjene
računala, Interneta, osnovnih i naprednih aplikacija te IT alata. Također se izrađuju i održavaju
obrazovni programi prema specifičnim potrebama i zahtjevima korisnika te provode drugi
obrazovni projekti.

Obrazovni programi za IT-specijaliste

U okviru usluge Obrazovni programi za IT specijaliste održavaju se specijalistički tečajevi,
seminari i radionice iz područja informacijskih i komunikacijskih tehnologija za sve koji žele steći znanja i vještine iz područja računalno-komunikacijske infrastrukture. Usluga uključuje i portal za sistemske inženjere sistemac.srce.hr na kojem se redovito objavljuju informacije i novosti povezane s računalno-komunikacijskom infrastrukturom i upravljanjem sustavima.

Obrazovni programi u području statistike

Usluga Obrazovni programi u području statistike osposobljava polaznike za samostalno izvođenje kvalitetne statističke i grafičke analize podataka uporabom statističkog softvera otvorenog programskog kôda R.

Ispitni centar Pearson VUE

Srce u ispitnom centru omogućavaju svim zainteresiranim korisnicima, a posebno studentima i djelatnicima visokih učilišta, polaganje ispita i stjecanje međunarodno priznatih IT certifikata.

Centar za e-učenje

Centar za e-učenje pruža podršku akademskim ustanovama, nastavnicima i studentima koji primjenjuju ili žele primijeniti e-učenje u obrazovanju. U okviru usluge uspostavljeni su sustavi za učenje na daljinu koji omogućavaju izradu nastavnih materijala i provođenje nastave primjenom tehnologija e-učenja.

DODATNE INFORMACIJE

Osim tečajeva koji se održavaju u učionicama, Srce nudi i velik broj online tečajeva dostupnih putem sustava za e-učenje. Na online tečajeve mogu se prijaviti svi zainteresirani korisnici, a pohađanje tečajeva je besplatno.

Više informacija o obrazovnim uslugama Srca: www.srce.unizg.hr/edu

Kako doći do Srca? https://www.srce.unizg.hr/kontakt

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.