Pučko otvoreno učilište Zagreb

O nama

Obrazovanje za sve

Pučko otvoreno učilište Zagreb je najveća ustanova za obrazovanje/učenje i kulturu u Hrvatskoj.
Našim polaznicima nudimo programe obrazovanja, osposobljavanja, usavršavanja, osnovne i srednje škole, kulture i nakladništva, razvoja i međunarodnih projekata te sveučilišta za treću životnu dob.

Obrazovanje odraslih

Prostori naše zgrade namjenski su građeni za obrazovanje i kulturu te su i danas optimalni za velik broj polaznika. U POUZ-u je niz specijaliziranih učionica i kabineta, radionica za kreativne programe i dvorana za rekreacijske i plesne projekte. Posjedujemo četiri galerijska prostora i knjižnicuod 36.000 naslova.
Brojnim programima obrazovanja pomažemo u reguliranju tržišta rada, rješavanju problema nezaposlenosti, a kvalitetom i realizacijom niza međunarodnih projekata pratimo trendove razvoja novih tehnologija, razvoje pojedinih struka, i uključivanja u europske integracije. Učenje usmjereno na polaznika i njegove potrebe.
 

Cjeloživotno učenje - sve značajniji element života

Učilište je utemeljeno davne 1907. godine.
Danas svoju zadaću obavljamo povezujući hrvatski i europski obrazovni prostor.  U 21. stoljeću, zahtijevaju se znanja i sposobnosti kojima odgovaramo na stalne promjene, traže se obrazovane i kreativne osobe, kompetentne i spremne za ove izazove. U dobu znanja mi smo spremni za brze promjene i obarzovanje prema zahtjevima pojedinaca i društva. Učilište zapošljava 70-ak djelatnika i ima 300-tinjak vanjskih suradnika, a nekoliko stotina programa u obrazovanju i kulturi polazi približno 20.000 osoba na godinu.
 

Zgrada - kulturno dobro

Pučko otvoreno učilište Zagreb  jedna je od najljepših građevina moderne arhitekture, djelo profesora Radovana Nikšića. Za svoje arhitektonsko djelo dobio je kao projektant zgrade Nagradu grada Zagreba, dok je za sjajno unutarnje opremanje objekta zaslužan Bernardo Bernardi.
 

Kako do nas

Dodatne informacije

  • Blizina javnog prijevoza
  • Blizina parkinga
  • Pristup za invalide