Pripremni tečajevi za međunarodno priznate diplome

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 30 sat(i)
EduCentar cijena: 2.000 kn

Naziv: Angla - Centar stranih jezika

Kategorija: Tečajevi

Opis

U današnjem poslovnom svijetu vješto korištenje stranog jezika i sigurnost u komunikaciji s poslovnim partnerima pridonosi poboljšanju poslovanja. Sve više poslodavaca prepoznaje važnost standardizacije nivoa znanja stranih jezika a upravo preuzimajući svjetske standarde grade imidž i reputaciju svoje kompanije.

Škola stranih jezika Angla organizira pripreme za međunarodno priznate diplome odnosno pripremne tečajeve općeg i poslovnog jezika za polaganje ispita pri ovlaštenim institucijama i stjecanje međunarodno priznate diplome.

U suradnji s British Councilom, Angla svoje polaznike priprema za nekoliko ispita:

First Certificate in English (FCE) je jedan o najčešće polaganih ESOL ispita. Ulazi u gornju srednju razinu jezičnih kompetencija zahtijevajući od polaznika raspolaganje svim jezičnim vještinama. FCE je široko prepoznat i priznat u trgovini i industriji kao i na područjima kontakata s javnošću, tajničkih poslova, u bankarstvu, zrakoplovnom prometu itd. Obično se polaže nakon 500 do 600 odslušanih sati nastave, a odnosi se na razinu B2 prema Europskoj jezičnoj mapi.

 • Certificate in Advanced English (CAE) označava visoku razinu jezičnih kompetencija polaznika koja je adekvatna za većinu jezičnih potreba polaznika, uključujući poslovanje i studiranje. Većina Britanskih fakulteta priznaje CAE kao dokaz potrebne razine jezičnih vještina koji će omogućiti uspješno savladavanje svojih kolegija. Preporuča se polaznicima nakon 750 do 800 odslušanih sati nastave engleskog jezika, a odnosi se na razinu C1 prema Europskoj jezičnoj mapi.
 • Business English Certificates (BEC) tečajevi namijenjeni su svima koji se na svojim radnim mjestima susreću sa situacijama stvarnog poslovnog jezika a posebno se preporučuju pojedincima koji žele steći kvalifikaciju iz poslovnog jezika kao i poduzećima kojima je u cilju poboljšati kvalitetu i razinu znanja poslovnog jezika svojih zaposlenika. Iz tog razloga sve veći broj tvrtki uvrstilo je BEC kao sastavnu komponentu svoje kadrovske politike.
 • Također, vodeća europska sveučilišta prihvaćaju BEC diplomu pri upisu na postdiplomske studije i razne tečajeve struke. BEC tečajevi i ispiti se provode na tri razine znanja:
  • BEC Preliminary - B1, BEC Vantage - B2, BEC Higher - C1
 • International Legal English Certificate (ILEC) je tečaj namijenjen onima koji moraju vladati engleskim u međunarodnim pravnim okvirima. Cilj mu je osposobiti pravnike i studente prava za korištenje engleskog u trgovačko-pravnom okruženju. Pristup je tematski te tako pomaže polaznicima da prodube svoje znanje jezika u području općeg trgovačkog prava - pokriva teme privrednog prava (ugovori, prodaja, nekretnine).
 • Tečaj nudi intenzivno vježbanje sve četiri vještine (čitanje, pisanje, slušanje, govor) te razvija kompetenciju u ključnim tehnikama objašnjavanja, argumentacija, savjetovanja. Jezična razina za ovaj certifikat je B2 i C1 prema Europskoj jezičnoj mapi.

U suradnji s Goethe Institutom, Angla svoje polaznike priprema za nekoliko ispita:

 • Zertifikat Deutsch (ZD) označava posjedovanje solidnog osnovnog znanja njemačkog govornog jezika kao i jezično snalaženje u svim važnim svakodnevnim situacijama. Ispit se provodi na više nivoa i svaki se odnosi na odgovarajuću razinu jezične kompetencije prema Europskoj jezičnoj mapi.
 • Wirtschaftsdeutsch (PWD) je tečaj čijim polaganjem se dokazuje da ste u stanju dobro se sporazumijevati i adekvatno reagirati u svakodnevnim situacijama u vezi sa strukom. Ispit odgovara petom C1 stupnju prema Europskoj jezičnoj mapi.
 • TestDaF je jezični ispit na naprednoj razini. Na ljestvici od šest razina prema Europskoj jezičnoj mapi obuhvaća razine B2 do C1, a na svim sveučilištima u Njemačkoj važi kao priznati dokaz o poznavanju jezika za prijem na fakultet.
 • Testservice Deutsch für den Beruf je ispit namijenjen isključivo za poduzeća. On služi kako bi se poslodavcima olakšalo klasificiranje zaposlenika pri selekciji za posao ili drugim aktivnostima poduzeća. Ispit je moguć nakon svake od početnih razina A2 do naprednih razina C2 po Europskoj jezičnoj mapi. Ispit provjerava jezične vještine koje će biti potrebne na poziciji zaposlenika kao što su vještina slušanja i čitanja ali i sposobnost da se usmeno i pismeno izražavaju.

Dinamika:

 • 2x2 školska sata tjedno

Lokacija:

 • Sjedište Angle, Galjufova 5 (kod Kvatrića)

Broj polaznika:

 • do 8

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.