Dizajner nakita

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 120 sat(i)
EduCentar cijena: Na upit

Naziv: Učilište Profokus

Kategorija: Tečajevi

Opis

DIZAJNER NAKITA

Dizajner suvremenog nakita osoba je koja će tijekom obrazovnoga procesa naučiti primijeniti stečena znanja o obliku, boji, raznovrsnim materijalima, vremenu i ispravnu načinu nošenja nakita. Postati uspješan i obrazovan dizajner nakita znači umjeti izraditi nakit s različitim primjenama u različitim prigodama, upoznati materijale od kojih je nakit satkan, usavršiti tehnike izrade. Dizajner nakita školujući se u Učilištu Profokus postaje dobar poznavatelj priče o nakitu kroz povijesna razdoblja, a posebno bogate hrvatske kulturne baštine.

GDJE RADE DIZAJNERI NAKITA?

  • u zanatskim radionicama,
  • u ateljeima umjetnika,
  • u dizajnerskim studijima.

KOMU PREPORUČITI ZANIMANJE DIZAJNERA NAKITA?

  • svima koji vole dizajn i modu,
  • svima koji mogu brzo savladati ispravan odabir boja i oblika,
  • svima koji svojem obrazovanju žele posvetiti vrijeme, mnogo praktična rada, proučavanja i učenja.

VERIFICIRANI PROGRAM :

Program je odobrilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja  Republike Hrvatske. Nakon završetka obrazovnog ciklusa izdaje se uvjerenje s pravom javnosti, a polaznicima se stručno zanimanje upisuje u radnu knjižicu, danas u elektronsku evidenciju.

ODRŽAVANJE NASTAVE:

Subota od 9,30-12,30 teorijski dio 13-16,00  praktični dio . Broj polaznika u klasi je ograničen zbog individualnog mentorskog rada

PROGRAM:

Osnove dizajna nakita

Upoznavanje s povijesnim pregledom nakita od ranih civilizacija do danas kao i povijesni pregled kontinentalnog i mediteranskog nakita u Hrvatskoj. Upoznavanje polaznika  s različitim materijalima za izradu nakita kao i kakvoću materijala. Razvijanje umijeća prikaza elemenata dizajna potrebnih za prezentaciju kroz skicu ili crtež nakita kao i izrada projekta na zadanu temu.

Vježbe izrade nakita

Razvijanje umijeća izrade nakita koristeći različite tehnike i materijale na temu: Egipat, Antika, Srednji vijek, Renesansa, Barok i Rokoko, nakit 20 st.

Posebno izdvojeni dio je izrada  nakita na temu Hrvatskog povijesnog nakita. Stručni predavači i mentori prezentiraju određene tehnike i baziraju rad sa polaznicima prema određenim materijalima kao što su dizajn u metalu- aluminijske ploče i žica, dizajn polimernoj glini, dizajn i vještine nizanja perli, posebne tehnike decupage, ugradnja kamena i lotanje u posebnim radionicama.

PREDAVAČI:

Priznati i istaknuti umjetnici u svijetu izrade nakita

  • prof. Mirna Cvitan Černelić: povijest nakita
  • Sabina Kolonić, dizajner nakita spec.nizanja perli
  • Sandra Zubčić, dizajner nakita spec. polimerna glina

UVJETI ZA UPIS:

Završena srednja škola

Koje su obveze polaznika?

Po završenom i odslušanom programu polaže se završni ispit, u pisanom i praktičnom obliku. Također, pod stručnim vodstvom mentora, polaznici u sklopu završnog ispita izrađuju i  završnu mapu prezentacije dizajnerskog nakita – kolekciju nakita prema odabranoj temi..

Tijekom 20. godina Učilište Profokus steklo je reputaciju ustanove koja uspješnim polaznicima daje pismo preporuke, organizira predavanja iz specifičnih područja kao što su antikni nakit, staklo, neobični materijali i slično. Po završenom programu 90 % polaznika zaposlilo se u struci, a o umijeću i znanjima svjedoči velik broj nagrada koje polaznici osvajaju na raznim natjecanjima.

KAKO SE UPISATI:

Nakon informativnog razgovora u Učilištu potpisuje se ugovor o obrazovanju. Danas Vam je dostupan i online upis. Više na  http://profokus.hr/upisi

UVJETI ZA UPIS:

Završena srednja škola.

PLAĆANJE

Mogućnost plaćanja u mjesečnim obrocima tijekom školovanja.

Mogućnost prijave za novu školsku godinu. Upisi u veljači sa najpovoljnijim uvjetima.

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Unesite broj telefona kako bi Vas brže kontaktirali

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera