Menadžment športa i športskih djelatnosti - preddiplomski stručni studiji

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 3 godina(e)
EduCentar cijena: Od 17.500 kn

Naziv: Sveučilište Libertas

Kategorija: Fakulteti

Opis

Studij Menadžment športa i športskih djelatnosti obrazuje stručnjake za upravljanje raznim vrstama športskih djelatnosti, te za poslove pratećih gospodarskih uslužnih djelatnosti vezanima uz šport, rekreaciju i turizam.

Po uzoru na zemlje Europske unije i temeljem aktualnih zakonskih propisa, profesionalni i drugi športski klubovi posluju kao trgovačka društva i otvoreni su tržištu kapitala. Kao takvi trebaju biti vođeni na profesionalan, profitabilan i dugoročno održiv način. Kompetencije potrebne za rukovođenje na opisanim načelima polaznici će steći upravo na ovom studiju.

Zakonom je utvrđeno da je menadžer u športu osoba ovlaštena za obavljanje poslova posredovanja prijelaza športaša iz jednog športskog kluba u drugi. Ovim studijskim programom obuhvaćena su daleko šira znanja i vještine potrebne suvremenim menadžerima za specifične potrebe u najrazličitijim športskim djelatnostima, klubovima, savezima, udrugama i dr. Studij Menadžment športa i športskih djelatnosti zamišljen je prvenstveno za daljnji razvoj športašica i športaša koji se za vrijeme ili nakon športske karijere uključuju u poslovne i upravljačke aktivnosti. K tome, studij je namijenjen i športašima rekreativcima te svim zainteresiranim mladim ljudima koji nakon završene srednje škole žele nastaviti profesionalnu karijeru kao športski menadžeri u raznim granama športa i športskih djelatnosti.

Program ovog stručnog studija odgovara potrebama modernog športa i povezanih djelatnosti (rekreacija, turizam, wellness, športska oprema i dr.). Temelji se na visokom profesionalizmu i drugačijem odnosu prema obrazovanju u novoj ekonomiji. Iz ovoga je proizašao i veliki broj novih kolegija ekonomske struke kao što su na primjer: ekonomika športskih organizacija, menadžment u športu, rekreaciji i športskoj industriji, menadžment športskih organizacija, događanja i objekata, športski marketing i dr.

Pri izradi studijskog programa posebno se vodilo računa da funkcioniranje športskih djelatnosti u Republici Hrvatskoj treba biti prilagođeno pravnoj regulativi zemalja Europske unije. Po završenom studiju visoko stručno osposobljeni kadrovi preuzet će ekonomsku stranu poslovanja i razvoja svih športskih djelatnosti i osigurati kvalitetu koja nas vodi u Europu i svijet.

Mjesto izvođenja: Zagreb

Postoji neiskorišteni potencijal

Sport je u Hrvatskoj specifičan po tome što se s obzirom na broj stanovnika postižu značajni sportski rezultati. To je pokazatelj (ili dokaz) da unatoč relativno malim financijskim izdvajanjima za sport, u sportu postoji veliki neiskorišteni potencijal. Potencijal koji ti možeš iskoristiti!

Radi ono što voliš

Statistike pokazuju da zapravo jako malo ljudi voli posao koji radi. Ti voliš sport? Onda nemoj biti dio njih, nego poslušaj mudrog Konfucija te odaberi posao koji voliš i nikada više u životu nećeš morati raditi niti jedan dan.

Budi dio sportskog uspjeha

Želiš biti dio pobjedničkog tima? Kako to ostvariti? Studiraj Menadžment športa i športskih djelatnosti te stekni potrebna znanja i vještine za uspješno upravljanje sportskim sustavom. Postani važna karika sportskog uspjeha!

 

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Unesite broj telefona kako bi Vas brže kontaktirali

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera