'Izjaviti reviziju da ili ne? - Sa posebnim naglaskom na izvanrednu reviziju

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 2 dan(a)
EduCentar cijena: Od 1.000 kn + PDV

Naziv: ZŠEM Poslovna akademija

Kategorija: Poslovna edukacija

Opis

Cijena: 1 dan 1.000,00 kn + PDV; 2 dana 1.700,00 kn + PDV.

Trajanje: 1-2 dana

ZŠEM Poslovna akademija d.o.o. organizira seminar ''Izjaviti reviziju da ili ne? - S posebnim naglaskom na izvanrednu reviziju'' vodstvom Željka Pajalića, mag.iur.

Vrhovni sud RH kao najviši sud u državi ujedno je i jedan od najopterećenijih sudova, što je samo po sebi paradoks. Zato, ne bi trebalo biti iznenađenje da preko 60% revizija vijeća VSRH odbacuju, međutim broj podnesenih revizija raste. Dakle, radi se o velikom trošku za stranke koji najčešće rezultira neuspjehom.

Na seminaru sudionicima će biti objašnjeno zašto je to tako, bit će navedeni razlozi zašto se pojedine revizije odbacuju. Bit će govora o vremenskoj primjeni pojedine novele ZPP vezane uz dopustivost revizije. Sudionicima će biti objašnjena svrha revizije kao i kako napisati dobru reviziju (pogotovo izvanrednu) iz gledišta onog koji o tom pravnom lijeku odlučuje. Posebno će se objasniti što je to pitanje važno za osiguranje jedinstvene primjene prava i ravnopravnosti svih u njegovoj primjeni i kako obrazložiti tu njegovu važnost.

Nakon završetka  seminara sudionici moći će:

  • S većom sigurnošću ocijeniti ima li smisla izjaviti reviziju ili ne i na taj način kvalitetnije savjetovati svoje stranke.
  • Kontrolirati kvalitetu izjavljenih revizija, s naglaskom na tzv. "izvanredne revizije".
  • Kvalitetnije napisati reviziju.
  • U izvanrednoj reviziji naučiti ispravno postaviti pravna pitanja važna za osiguranje jedinstvene primjene prava i ravnopravnosti svih u njegovoj promjeni, kao i objasniti razloge njihove važnosti.
  • Sagledati daljnji razvoj ovog instituta, obzirom na predstojeću novelu zakona o parničnom postupku, u kontekstu opterećenosti vrhovnog suda republike hrvatske, potrebe prakse, te uloge ustavnog suda republike hrvatske i europskog suda za ljudska prava.

Seminar se sastoji od 2 dijela:

Prvi dan se sastoji od teorijskog dijela, u kojem će predavač uz ppt prezentaciju iznijeti ponešto teorije o ovom pravnom lijeku ali i obilje primjera iz prakse.

Drugi dan je praktični dio koji se sastoji od radionice, u kojem će sudionici sami rješavati postavljene probleme i tako učvrstiti i ispitati stečena znanja. Sudionici će ostvariti ishode učenja rješavajući hipotetske slučajeve (bazirane na stvarnim predmetima). To će biti i prilika za postavljanje pitanja predavaču.

Željko Pajalić sudac je Vrhovnog suda Republike Hrvatske od 2014. Od 1996 -2015. bio je sudac Županijskog suda u Zagrebu.  Diplomirao je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1984.

 

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi