'Izjaviti reviziju da ili ne? - Sa posebnim naglaskom na izvanrednu reviziju

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 2 dan(a)
EduCentar cijena: Od 1.000 kn + PDV

Naziv: ZŠEM Poslovna akademija

Kategorija: Poslovna edukacija

Opis

Cijena: 1 dan 1.000,00 kn + PDV; 2 dana 1.700,00 kn + PDV.

Trajanje: 1-2 dana

ZŠEM Poslovna akademija d.o.o. organizira seminar ''Izjaviti reviziju da ili ne? - S posebnim naglaskom na izvanrednu reviziju'' vodstvom Željka Pajalića, mag.iur.

Vrhovni sud RH kao najviši sud u državi ujedno je i jedan od najopterećenijih sudova, što je samo po sebi paradoks. Zato, ne bi trebalo biti iznenađenje da preko 60% revizija vijeća VSRH odbacuju, međutim broj podnesenih revizija raste. Dakle, radi se o velikom trošku za stranke koji najčešće rezultira neuspjehom.

Na seminaru sudionicima će biti objašnjeno zašto je to tako, bit će navedeni razlozi zašto se pojedine revizije odbacuju. Bit će govora o vremenskoj primjeni pojedine novele ZPP vezane uz dopustivost revizije. Sudionicima će biti objašnjena svrha revizije kao i kako napisati dobru reviziju (pogotovo izvanrednu) iz gledišta onog koji o tom pravnom lijeku odlučuje. Posebno će se objasniti što je to pitanje važno za osiguranje jedinstvene primjene prava i ravnopravnosti svih u njegovoj primjeni i kako obrazložiti tu njegovu važnost.

Nakon završetka  seminara sudionici moći će:

  • S većom sigurnošću ocijeniti ima li smisla izjaviti reviziju ili ne i na taj način kvalitetnije savjetovati svoje stranke.
  • Kontrolirati kvalitetu izjavljenih revizija, s naglaskom na tzv. "izvanredne revizije".
  • Kvalitetnije napisati reviziju.
  • U izvanrednoj reviziji naučiti ispravno postaviti pravna pitanja važna za osiguranje jedinstvene primjene prava i ravnopravnosti svih u njegovoj promjeni, kao i objasniti razloge njihove važnosti.
  • Sagledati daljnji razvoj ovog instituta, obzirom na predstojeću novelu zakona o parničnom postupku, u kontekstu opterećenosti vrhovnog suda republike hrvatske, potrebe prakse, te uloge ustavnog suda republike hrvatske i europskog suda za ljudska prava.

Seminar se sastoji od 2 dijela:

Prvi dan se sastoji od teorijskog dijela, u kojem će predavač uz ppt prezentaciju iznijeti ponešto teorije o ovom pravnom lijeku ali i obilje primjera iz prakse.

Drugi dan je praktični dio koji se sastoji od radionice, u kojem će sudionici sami rješavati postavljene probleme i tako učvrstiti i ispitati stečena znanja. Sudionici će ostvariti ishode učenja rješavajući hipotetske slučajeve (bazirane na stvarnim predmetima). To će biti i prilika za postavljanje pitanja predavaču.

Željko Pajalić sudac je Vrhovnog suda Republike Hrvatske od 2014. Od 1996 -2015. bio je sudac Županijskog suda u Zagrebu.  Diplomirao je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1984.

 

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Unesite broj telefona kako bi Vas brže kontaktirali

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi