Wellness terapeut

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: Na upit
EduCentar cijena: Od 7.200 kn

Naziv: Narodno učilište - ustanova za obrazovanje i kulturu Rijeka

Kategorija: Tečajevi

Opis

Program osposobljavanja za wellness terapeuta osmišljen je kako bi polaznici stekli specifična znanja i praktične vještine koje poslodavci traže te da njihove kompetencije po završetku programa odgovaraju stvarnim potrebama tržišta rada.

Wellness terapeut je osoba osposobljena za samostalnog izvođenja različitih vrsta masaža (klasične ručne, anticelulitne, sportske i aromamasaže),  tretmana lica ili tijela ili estetske pedikure. Kako bi mogli uspješno izvoditi i složenije tretmane, polaznici moraju savladati tehnike masaže svih dijelova tijela te razne pojedinačne postupke poput pripreme eteričnih mješavina ulja.

Budući da poslodavci za rad u wellness centrima traže zaposlenike koji su u stanju preuzeti cijeli proces rada od savjetovanja klijenata, prezentacije i prodaje usluga i proizvoda preko izvođenja tretmana do održavanja radnog prostora, program osbosobljavanja za wellness terapeuta obuhvaća i niz dodatnih područja. To su znanja o načinima zdrave i uravnotežene prehrane u svrhu očuvanja ljepote tijela i zdravlja, prepoznavanja i procjene kontraindikacija za pojedine wellness terapije te komunikacijske i prezentacijske vještine koje će polaznicima omogućiti da bolje prepoznaju potrebe klijenata, prilagode i prezentiraju ponudu te uspješno rješavaju prigovore. Polaznici će također naučiti primjeniti pravila i postupke higijene prostora i pribora prije i nakon tretmana te pravila zaštite na radu i zaštite od požara.

Teorijski dio programa polaznici savladavaju kroz sustav e-učenja što im omogućuje pohađanje nastave s radnog mjesta ili iz vlastitog doma, odnosno bez potrebe dolaska u ustanovu. Praktični dio programa odvija se kroz vježbe u kabinetu Narodnog učilišta tri puta tjedno po 4 – 5 sati te praktičnu nastavu u Wellnessu Thalassotherapie u Opatiji s kojima Narodno učilište ima sklopljen ugovor o suradnji.

Po završetku programa i položenom završnom ispitu izdaje se uvjerenje o osposobljenosti za wellness terapeuta što se upisuje u radnu knjižicu.

Uvijeti za upis u program:

Program mogu upisati osobe sa završenom četverogodišnjom srednjom školom ili trogodišnjom srednjom školom za zanimanja frizer/ka, kozmetičar/ka ili pediker/ka koje prilože liječničko uvjerenje o psihofizičkoj sposobnosti za obavljanje poslova wellness terapeuta.

Cijena programa osposobljavanja: 

7.200 kn. Mogućnost plaćanja u 4 rate.

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Unesite broj telefona kako bi Vas brže kontaktirali

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera