Wellness terapeut

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 225 sat(i)
EduCentar cijena: Od 7.200 kn

Naziv: Narodno učilište - ustanova za obrazovanje i kulturu Rijeka

Kategorija: Tečajevi

Opis

Budući da moderan turist traži puno više od mora i sunca, wellness je sve važniji segment turističke ponude jer omogućava protutežu užurbanom i stresnom gradskom životu. U hrvatskom se turizmu wellness pojavio prije desetak godina, a broj wellness centara stalno raste što povećava potrebu za stručnim i osposobljenim kadrom. Mnogim wellness centrima je temelj voda (termalna ili morska), a gotovo svi razvijaju ponude wellness terapija, od aromaterapije s autohtonim uljima i biljem, do raznih masaža, sauna, parnih kupelji i kozmetičkih usluga. Program osposobljavanja za wellness terapeuta osmišljen je kako bi polaznici stekli specifična znanja i praktične vještine koje poslodavci traže te da njihove kompetencije po završetku programa odgovaraju stvarnim potrebama tržišta rada.

Wellness terapeut je osoba osposobljena za obavljanje šireg spektra poslova koji se pojavljuju u wellness ponudi: od samostalnog izvođenja različitih vrsta masaža (klasične ručne, anticelulitne, sportske i aromamasaže), cjelovitog tretmana lica ili tijela do estetske pedikure. Kako bi mogli uspješno izvoditi i složenije tretmane, polaznici moraju savladati tehnike masaže svih dijelova tijela te razne pojedinačne postupke poput pripreme eteričnih mješavina ulja, čišćenja i njege lica, njege tijela, body wrappinga, njege stopala te njege i uljepšavanja noktiju. Također, moraju biti upoznati s velikim brojem proizvoda koji se koriste u suvremenoj wellness ponudi te njihovom primjenom.

Budući da poslodavci za rad u wellness centrima traže zaposlenike koji su u stanju preuzeti cijeli proces rada od savjetovanja klijenata, prezentacije i prodaje usluga i proizvoda preko izvođenja tretmana do održavanja radnog prostora, program osbosobljavanja za wellness terapeuta obuhvaća i niz dodatnih područja. To su znanja o načinima zdrave i uravnotežene prehrane u svrhu očuvanja ljepote tijela i zdravlja, prepoznavanja i procjene kontraindikacija za pojedine wellness terapije te komunikacijske i prezentacijske vještine koje će polaznicima omogućiti da bolje prepoznaju potrebe klijenata, prilagode i prezentiraju ponudu te uspješno rješavaju prigovore. Polaznici će također naučiti primjeniti pravila i postupke higijene prostora i pribora prije i nakon tretmana te pravila zaštite na radu i zaštite od požara.

Teorijski dio programa polaznici savladavaju kroz sustav e-učenja što im omogućuje pohađanje nastave s radnog mjesta ili iz vlastitog doma, odnosno bez potrebe dolaska u ustanovu. Praktični dio programa odvija se kroz vježbe u kabinetu Narodnog učilišta tri puta tjedno po 4 – 5 sati te praktičnu nastavu u hotelima s kojima Narodno učilište ima sklopljen ugovor o suradnji.

Po završetku programa i položenom završnom ispitu izdaje se uvjerenje o osposobljenosti za wellness terapeuta što se upisuje u radnu knjižicu.

Trajanje programa 225 sati tijekom 4 mjeseca
Program mogu upisati osobe sa završenom četverogodišnjom srednjom školom ili trogodišnjom srednjom školom za zanimanja frizer/ka, kozmetičar/ka ili pediker/ka koje prilože liječničko uvjerenje o psihofizičkoj sposobnosti za obavljanje poslova wellness terapeuta.

Redovna cijena programa osposobljavanja za wellness terapeuta je 7.200 kn. Mogućnost plaćanja u 4 rate po 1.800 kn.

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Unesite broj telefona kako bi Vas brže kontaktirali

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi