Wellness terapeut

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 225 sat(i)
EduCentar cijena: Od 6.800 kn

Naziv: Narodno učilište - ustanova za obrazovanje i kulturu Rijeka

Kategorija: Tečajevi

Opis

Budući da moderan turist traži puno više od mora i sunca, wellness je sve važniji segment turističke ponude jer omogućava protutežu užurbanom i stresnom gradskom životu. U hrvatskom se turizmu wellness pojavio prije desetak godina, a broj wellness centara stalno raste što povećava potrebu za stručnim i osposobljenim kadrom. Mnogim wellness centrima je temelj voda (termalna ili morska), a gotovo svi razvijaju ponude wellness terapija, od aromaterapije s autohtonim uljima i biljem, do raznih masaža, sauna, parnih kupelji i kozmetičkih usluga. Program osposobljavanja za wellness terapeuta osmišljen je kako bi polaznici stekli specifična znanja i praktične vještine koje poslodavci traže te da njihove kompetencije po završetku programa odgovaraju stvarnim potrebama tržišta rada.

Wellness terapeut je osoba osposobljena za obavljanje šireg spektra poslova koji se pojavljuju u wellness ponudi: od samostalnog izvođenja različitih vrsta masaža (klasične ručne, anticelulitne, sportske i aromamasaže), cjelovitog tretmana lica ili tijela do estetske pedikure. Kako bi mogli uspješno izvoditi i složenije tretmane, polaznici moraju savladati tehnike masaže svih dijelova tijela te razne pojedinačne postupke poput pripreme eteričnih mješavina ulja, čišćenja i njege lica, njege tijela, body wrappinga, njege stopala te njege i uljepšavanja noktiju. Također, moraju biti upoznati s velikim brojem proizvoda koji se koriste u suvremenoj wellness ponudi te njihovom primjenom.

Budući da poslodavci za rad u wellness centrima traže zaposlenike koji su u stanju preuzeti cijeli proces rada od savjetovanja klijenata, prezentacije i prodaje usluga i proizvoda preko izvođenja tretmana do održavanja radnog prostora, program osbosobljavanja za wellness terapeuta obuhvaća i niz dodatnih područja. To su znanja o načinima zdrave i uravnotežene prehrane u svrhu očuvanja ljepote tijela i zdravlja, prepoznavanja i procjene kontraindikacija za pojedine wellness terapije te komunikacijske i prezentacijske vještine koje će polaznicima omogućiti da bolje prepoznaju potrebe klijenata, prilagode i prezentiraju ponudu te uspješno rješavaju prigovore. Polaznici će također naučiti primjeniti pravila i postupke higijene prostora i pribora prije i nakon tretmana te pravila zaštite na radu i zaštite od požara.

Teorijski dio programa polaznici savladavaju kroz sustav e-učenja što im omogućuje pohađanje nastave s radnog mjesta ili iz vlastitog doma, odnosno bez potrebe dolaska u ustanovu. Praktični dio programa odvija se kroz vježbe u kabinetu Narodnog učilišta tri puta tjedno po 4 – 5 sati te praktičnu nastavu u hotelima s kojima Narodno učilište ima sklopljen ugovor o suradnji.

Po završetku programa i položenom završnom ispitu izdaje se uvjerenje o osposobljenosti za wellness terapeuta što se upisuje u radnu knjižicu.

Trajanje programa 225 sati tijekom 4 mjeseca
Program mogu upisati osobe sa završenom četverogodišnjom srednjom školom ili trogodišnjom srednjom školom za zanimanja frizer/ka, kozmetičar/ka ili pediker/ka koje prilože liječničko uvjerenje o psihofizičkoj sposobnosti za obavljanje poslova wellness terapeuta.

Redovna cijena programa osposobljavanja za wellness terapeuta je 6.800​ kn. 

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.