Uvod u financije startupova

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: Na upit
EduCentar cijena: 1.899 kn + PDV

Naziv: ZŠEM Poslovna akademija

Kategorija: Poslovna edukacija

Opis

 

OPIS SEMINARA:

Iako će većina investitora gledati upravo na poduzetnika i njegovo znanje i strast kao okosnicu startupa, ono što svi traže jest kako mogu zaraditi. Za vas kao mladog poduzetnika to predstavlja prvi korak – razumijevanje kako pretvoriti dobru ideju u dobar poslovni plan, odnosno koji su to financijski elementi koji će zaintrigirati investitore. Slijedi adekvatno razumijevanje financijskih elemenata poslovanja i njihovo planiranje u startup okruženju. Tek kada sami razumijete koliko je financijski održiva vaša ideja možete pristupiti potpornim institucijama i različitim investitorima. Što je potrebno da bi se poduzetnička ideja pretvorila u dobar financijski plan? Koji su to financijski elementi koje će svaki investitor od vas zahtijevati? Koji su to tipovi financiranja i investitora koji su vam na raspolaganju i kako doći do njih? Kako razumjeti te financijske elemente i držati korak sa zahtjevima financiranja u startupovima? To su samo neka od pitanja na koja ćemo odgovoriti ovim seminarom.

PO ZAVRŠETKU SEMINARA, POLAZNICI ĆE:

 • razumjeti ulogu financija u samim počecima poduzetničkog pothvata
 • identificirati životni ciklus poduzetničkog pothvata i relevantne tipove financiranja i investitora
 • razumjeti komponente dobro strukturiranih financija u poslovnom planu
 • identificirati kvantitativne kriterije koji pomažu pri ocjeni održivosti startupa i njihovoj mogućnosti da privlače vanjsko financiranje
 • objasniti kako se financiranje pribavlja kroz različite izvore (bootstrapping, poslovni anđeli)
 • opisati prvu fazu financiranja, potporne institucije i izvore financiranja
 • objasniti i pripremiti osnovne financijske izvještaje kao dio poslovnog plana (bilanca, račun dobiti i gubitka)
 • pripremiti izvještaj o novčanom tijeku i objasniti kako on utječe na praćenje novčanih pozicija startupa
 • razumjeti važne operativne i financijske mjere te kako se oni koriste u životnim fazama startupa
 • koristiti financijske pokazatelje kako bi se pratio razvoj startupa
 • upravljati kratkoročnim i dugoročnim financijskim planovima

KOME JE PROGRAM NAMIJENJEN?

 • poduzetnicima u ranim i srednjim fazama razvoja poduzeća

POTREBNA PREDZNANJA:

Nije neophodno.

NAČIN IZVOĐENJA SEMINARA:

Predavanja, praktične vježbe, grupna diskusija i studija slučaja.

PREDAVAČ:

Dina Vasić, MBA je doktorski kandidat i stipendist Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Ljubljani gdje radi na istraživanju investicijskih odluka poslovnih anđela. Doktorski rad je nagrađen pozivima i priznanjima na vodećim konferencijama iz područja poduzetničkih financija. Bavi se investicijama poslovnih anđela, poduzetničkim financijama, bihevioralnom perspektivom investicija i korporativnim financijama za koje je primila više potpora istraživanjima kroz svoju akademsku karijeru. Kao dio nastavnog tima Zagrebačke škole ekonomije i managementa predaje Poslovne financije, Obiteljske financije, Financijsko modeliranje i Spajanja i preuzimanja. Redovito se stručno usavršava na vodećim svjetskim konzorcijima i institutima iz područja financija (EURAM, BCERC, GESIS). Višegodišnji je akademski mentor timova na natjecanju CFA instituta u okviru CFA Research Challenge projekta.

INFORMACIJE I PRIJAVE:

Prijave traju do 15.03.2019. Broj mjesta na seminaru je ograničen.

Cijena seminara iznosi 1.899,00 kn + PDV. U iznos su uračunati materijali za seminar, konzultacije s predavačem nakon seminara, 1 mjesec neograničenog pristupa stručnoj literaturi u digitalnom obliku na www.ebook024.com, diploma, ručak i osvježenje.

Ako se prijavite do 11.03.2019., dobivate 15% popusta na redovnu cijenu (1.615,00 kn + PDV),

a ako se prijavite u paru, nudimo Vam 25% popusta na obje kotizacije.

Za dvije kupljene kotizacije, treću dobivate GRATIS (isključivo za prijave do 11.03.2019.)*

*Popusti se ne zbrajaju.

Kotizacija se uplaćuje najkasnije 3 radna dana prije početka programa. Otkazivanje sudjelovanja na skupu moguće je jedino pisanim putem na e-mail adresu info@zsemacademy.hr najkasnije 5 radnih dana prije početka programa. Sudionici koji su odustali nakon tog roka ili ne prisustvuju programu, nemaju pravo na povrat kotizacije i dužni su platiti punu naknadu. Ako prijavljeni sudionik ne može sudjelovati na programu, može poslati drugog zamjenskog sudionika. ZŠEM – Poslovna akademija d.o.o. zadržava pravo otkazivanja – u ovom slučaju, naknada se vraća u cijelosti. Ispunjavanjem i slanjem obrasca prihvaćate ove odredbe i opće uvjete. Podatke koje ste naveli mogu se upotrijebiti u našim promotivnim aktivnostima i ni u kome slučaju neće biti dani trećima. Vaše podatke po vašem zahtjevu možemo promijeniti ili izbrisati.

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Unesite broj telefona kako bi Vas brže kontaktirali

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi