Upravljanje projektima uz Microsoft Office Project

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: Na upit
EduCentar cijena: 1.899 kn + PDV

Naziv: ZŠEM Poslovna akademija

Kategorija: Poslovna edukacija

Opis

 

 

 • 22 velj 2022
 • 9:00 AM - 4:30 PM
 • Ulica Filipa Vukasovića 1, Zagreb
 • 1.899,00 + PDV

Opis seminara:

Microsoft Project je softverski proizvod za upravljanje projektima koji je razvio Microsoft. Osmišljen je da pomogne voditeljima projekata u razvoju rasporeda, dodjeli resursa zadacima, praćenju napretka, upravljanju proračunom i analizi radnog opterećenja. Microsoft Project bio je treća aplikacija tvrtke Microsoft Windows. U roku od nekoliko godina nakon lansiranja, postao je dominantan softver za upravljanje projektima baziran na osobnom računalu. Dio je obitelji Microsoft Office, ali nikada nije bio uključen ni u jedan od Office paketa. Microsoft Office Project je program koji omogućava suvremenom manageru da stečena znanja primjeni na novi i učinkovitiji način.

Ovaj cjelodnevni seminar namijenjen je osobama koje žele naučiti koristiti Microsoft Project kao alat za podršku planiranju i upravljanju. Na seminaru će polaznici izrađivati konkretne pokazne projekte iz prakse. Pristup obradi gradiva je interaktivan, konstruktivistički i participativan. Od polaznika se očekuje aktivno sudjelovanje, otvorena komunikacija i kreativan doprinos. Program predavanja predstavlja na aktualnim primjerima rad MS Projekta u rješavanju problema i uskih grla u poslovanju tvrtke.

Koristi koje program pruža polaznicima:

Da ostanu organizirani, fokusirani i zadrže kontrolu u upravljanju i rješavanju svojih svakodnevnih zadaća.

Da su uspješni u rješavanju malih projekata pa sve do velikih inicijativa. Bez obzira na to jesu li voditelji projekata ili samo članovi projektnih timova, na ovom seminaru će naučiti upravljati s bilo kojim projektom uz korištenje ove napredne i za korištenje jednostavne aplikacije.

Cilj seminara je polaznicima olakšati  rješavanje svakodnevnih zadataka s kojima se susreću u rukovođenju projektima, ili u poslovanju općenito, te im pružiti alat koji će olakšati i ubrzati njihov rad i uočavanje mogućih problema.

Microsoft Office Project omogućava lakše vođenje i definiranje projekata, lakše snalaženje u pregledavanju obavljenih obaveza i zadataka kao i učinkovito planiranje nadolazećih.

Po završetku programa, polaznici će moći:

 • razumjeti ključne pojmove koji se odnose na upravljanje projektima.
 • koristiti aplikaciju za upravljanje projektima kako bi kreirali nove projekte i upravljali s već postojećim projektima.
 • se osposobiti za: kreiranje terminskog plana projekta, organiziranje projekta, optimizacija projekta
 • moći: strukturalno razraditi rezultat projekta u isporuke, definirati aktivnosti i nositelje aktivnosti
 • biti u stanju: definirati opseg projekta, procijeniti vrijeme i potrebne resurse za izvedbu projekta, u potpunosti koristiti sve mogućnosti Microsoft Office Projekta koji im omogućava lakši i uspješniji rad
 • kreirati i planirati zadatke, dodavati ograničenja i rokove.
 • dodjeljivati troškove, kreirati i dodjeljivati resurse zadacima.
 • imati uvid u kritični put, pratiti napredak i napraviti novi raspored rada
 • pripremiti i ispisati rezultate, uključujući grafikone i izvještaje.
 • pravovremeno prepoznavanje: mogućih poteškoća u realizaciji projekata, potreba za ažuriranjem projekata, rješavanje sukoba među materijalima.

Način izvođenja seminara:

 • prezentacija teorije
 • razgovor
 • analiza dosadašnjih iskustava
 • analize primjera
 • planiranje projekata
 • individualan rad i rad u grupama na konkretnim zadacima
 • praktičan rad na računalima u alatu Microsoft Office Projectu.

Kome je seminar namijenjen:

Seminar je namijenjen osobama koje žele naučiti koristiti Microsoft Project kao alat za podršku planiranju i upravljanju, inženjerima, projektantima računalnih mreža, programerima, analitičarima, kao i svim osobama zaduženim za vođenje projekata te članovima projektnih timova unutar organizacije ili pojedine organizacijske jedinice.

Potrebna predznanja:

Znanje rada u MS Windows okruženju.
Poznavanje osnovne problematike projekta i projektne analize koja se obrađuje u nastavnom gradivu.

Predavač na seminaru:

mr.sc. Franjo Borović,  viši je predavač na katedri za Digitalne transformacije i nove tehnologija i na katedri za Poslovnu matematiku u ekonomiju, Zagrebačke škole ekonomije i managementa (ZSEM) gdje predaje predmete Informacijske i komunikacijske tehnologije, Management informacijskih sustava, Financije u Excelu na dodiplomskom studiju i Napredno korištenje Excela na diplomskom studiju MBA Financije i Bankarstvo te Računovodstvu i Reviziji. Na diplomskom studiju MBA Management informacijskih sustava drži i kolegije Big Data Analytics korištenjem Excel Business Intelligence i Power BI alata i Telekomunikacijske mreže. Također drži inhouse i outhouse seminare te Executive Education programe iz područja informatike. Na katedri za poslovnu matematiku u ekonomiji voditelj je kolegija Matematičko modeliranje u Excelu, Primjene programskih paketa u matematici i kolegij Programiranje.

Bio je dugogodišnji Carnet i ECDL je koordinator, te ECDL ispitivač i voditelj ZŠEM-ovog ECDL testnog ispitnog centra i voditelj IT-a na ZŠEM-u. Kao voditelj projekta informacijskog sustava ZSEMIS uspješno je završio njegovu implementaciju. Radio je kao profesor u srednjoj grafičkoj i tehničkoj školi Ruđera Boškovića u Zagrebu. Položio je pedagoško psihološku skupinu predmeta na pedagoškoj akademiji na PMF_u i državni stručni ispit kod agencije za strukovno obrazovanje. Položio je E-learning akademiju – ELA smjer Management i ostvario certifikat za područja strateškog planiranja uvođenja e-learninga, uspostavu i primjenu odgovarajućih organizacijskih modela za e-learning te odgovarajućih modela odabira tehnologije. Položio je  i lokalnu Cisco akademiju po programu Cisco akademije mrežnih tehnologija (Specijalist za računalne mreže). Na matičnom fakultetu upisao je poslijediplomski studij “Menadžment poslovnih sustava”, smjer Korporativno upravljanje, gdje je i magistrirao na temu Primjena mobilnog učenja u Hrvatskoj te stekao akademski naziv MAGISTAR ZNANOSTI iz znanstvenog područja društvenih znanosti, znanstveno polje informacijske i komunikacijske znanosti, grana informacijski sustavi i informatologije.

Diplomirao je na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu smjer Informacijski sustavi, gdje je stekao akademski stupanj diplomirani informatičar.

Zadnja iskustva iz prakse relevantna za temu seminara

ECDL je koordinator, mentor i predavač osnovnih i naprednih ECDL seminara više od 15 godina u sklopu ECDL testnog ispitnog centra na ZŠEM Poslovnoj akademiji.

Svaki semestar održava napredne ECDL tečajeve o naprednim metodama korištenja Microsoft Excela, Microsoft Accessa, Microsoft Worda i Microsoft PowerPointa, Power BI-a i srodnih programa u poslovnom okruženju.

Na katedri za poslovnu matematiku u ekonomiji voditelj je kolegija Matematičko modeliranje u Excelu i Programiranje.

Informacije i prijave:

Prijave traju do 17.02.2022. Broj mjesta na seminaru je ograničen.

Cijena seminara iznosi 1.899,00 kn + PDV. U iznos su uračunati materijali za seminar, konzultacije s predavačem nakon seminara, 1 mjesec neograničenog pristupa stručnoj literaturi u digitalnom obliku na www.ebook024.com, diploma, ručak i osvježenje.

Ako se prijavite do 03.02.2022., dobivate 15% popusta na redovnu cijenu (1.614,15 kn + PDV), a ako se prijavite u paru, nudimo Vam 25% popusta na obje kotizacije.

Za dvije kupljene kotizacije, treću dobivate GRATIS (isključivo za prijave do 03.02.2022.)*

*Popusti se ne zbrajaju.

Važna napomena: na seminar je potrebno ponijeti vlastito prijenosno računalom (ili službeno) s instaliranim minimalno Microsoft Office 2016 programskim paketom.

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.