Program osposobljavanja za rukovatelja viličarom

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 140 sat(i)
EduCentar cijena: Na upit

Naziv: Andragog, pučko otvoreno učilište

Kategorija: Tečajevi

Opis

UVJETI UPISA

U program osposobljavanja za rukovatelja viličarom mogu se upisati polaznici  koja imaju završenu najmanje osnovnu školu, navršenih 18 godina života, liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za poslove rukovatelja viličarom te vozačku dozvolu odgovarajuće kategorije.

 

TRAJANJE PROGRAMA I NAČIN IZVOĐENJA

Trajanje programa: 140 sati

Program osposobljavanja u trajanju od 140 sati realizirat će se redovitom ili konzultativno-instruktivnom nastavom. Oblik izvođenja ovisi o broju polaznika. Konzultativno-instruktivna nastava izvodi se skupnim i individualnim konzultacijama. Kroz konzultacije polaznici će utvrditi postojeća i stjecati nova znanja, dopunjavati i kompletirati znanja potrebna za njihov rad te zajedno s nastavnikom razmatrati i uspješno svladavati propisane sadržaje.

Teorijski dio programa u trajanju od 35 sati izvodi se u učionici ustanove. Praktični dio programa u trajanju od 105 sati realizira se u poduzeću i/ili obrtu s kojim Učilište ima sklopljen ugovor o poslovnoj suradnji, uz potreban alat, pribor, materijale, radne strojeve potrebne za obavljanje praktične nastave. Realizaciju praktičnog dijela programa osposobljavanja polaznika nadzire stručna osoba/mentor. Polaznik vodi dnevnik rada praktične nastave.

 

VIŠE O PROGRAMU OSPOSOBLJAVANJA ZA RUKOVATELJA VILIČAROM


KOMPETENCIJE KOJE POLAZNIK STJEČE ZAVRŠETKOM PROGRAMA

  • Razlikovati vrste, dijelove i sklopove viličara te objasniti njihove funkcije
  • Pregledati, provjeriti i pripremiti viličar za rad
  • Upravljati viličarom sa i bez tereta uz primjenu propisanih postupaka o radu s teretom te se pridržavati prometnih propisa
  • Rukovati viličarom kod dizanja, premještanja i spuštanja tereta
  • Provoditi osnovne mjere održavanja i skladištenja viličara
  • Primijeniti mjere zaštite na radu, zaštite od požara i pružiti osnovnu prvu pomoć, te koristiti potrebna zaštitna sredstva i opremu

 

ZAŠTO ZAVRŠITI BAŠ OVAJ PROGRAM?

Usklađivanje s potrebama tržišta rada, potreba poslodavaca za ovim profilom poslova, kao i potreba za stručnim osposobljavanjem djelatnika za rukovanje strojevima s povećanom opasnošću te usklađivanje rada poslodavaca s Pravilnikom o poslovima s posebnim uvjetima rada.  Formaliziranje prethodno stečenih znanja i vještina.

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.