Upravljanje protokolom

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: Na upit
EduCentar cijena:
2.800 kn (371,62 EUR)

Naziv: Sveučilište Libertas

Kategorija: Tečajevi

Opis

Novi program cjeloživotnog obrazovanja na Sveučilištu Libertas

SEMINAR

UPRAVLJANJE PROTOKOLOM

Sveučilište Libertas i Visoka škola međunarodnih odnosa i diplomacije Dag Hammarskjöld organiziraju dvodnevni seminar “Upravljanje protokolom” za sve koji su već prisutni na tržištu rada i žele saznati više o organizaciji poslovnih i društvenih događaja, pravilima poslovne i diplomatske komunikacije te protokola.

Seminar će se održati 8. i 9. studenog 2019. godine u Boutique Hotelu Le Premier (Ulica Kralja Držislava 5, Zagreb).

Protokol je skup pravila i običaja o ponašanju u službenoj interakciji. Poznavanje pravila protokola i običaja jedan je od osnovnih uvjeta uspješnosti, ne samo u međunarodnim odnosima, vladinim i državnim institucijama, jedinicama lokalne i regionalne samouprave, organizacijama i drugim tijelima, već i u tvrtkama, gospodarskim subjektima te kulturnim, znanstvenim, turističkim i drugim organizacijama i institucijama.

Program seminara osmišljen je tako da polaznike nauči potrebna znanja i vještine za samostalno i djelotvorno vođenje poslova vezanih za protokol.

KOMPETENCIJE KOJE POLAZNIK STJEČE

Nakon završetka seminara polaznik će:

 • Usvojiti pravila upravljanja protokolom
 • Steći znanja verbalne i neverbalne komunikacije u poslovnom i diplomatskom ophođenju
 • Steći znanja o konceptima izrade planova protokola i njihovoj realizaciji
 • Zahvaljujući praktičnim vježbama usavršiti umijeće vođenja protokola

KOME JE SEMINAR NAMIJENJEN?

 • Državnim službenicima
 • Direktorima, menadžerima, voditeljima u gospodarstvu, kulturi, turizmu, znanosti i drugim sferama poslovnog života
 • Voditeljima u službama protokola
 • Članovima udruga i organizacija
 • Organizatorima javnih događaja, manifestacija, konferencija, stručnih skupova i priredbi
 • Svim zainteresiranima za nadogradnju znanja iz područja komunikacije
 • Svim zainteresiranima za nadogradnju znanja iz područja upravljanja protokolom
 • Svim zainteresiranima koji žele naučiti više o pravilnom komuniciranju, pisanju, vođenju poslovnih razgovora, pravilnom ponašanju u poslovnoj interakciji

TRAJANJE PROGRAMA I NAČIN IZVOĐENJA

Nastavne cjeline seminara uključuju osam školskih sati predavanja i četiri školska sata praktičnih vježbi i simulacija na kojima se konkretiziraju teorijska znanja i pristupi, od svakodnevnih poslovnih do državnih protokola.

PREDAVAČ

Veleposlanica Milada Privora

Diplomirani inženjer arhitekture. Diplomatsku akademiju Ministarstva vanjskih poslova Republike Hrvatske završila je 1996.g. Od 2009.g. predavač je Diplomatskog protokola na Visokoj školi međunarodnih odnosa i diplomacije Dag Hammarskjöld. Nakon desetogodišnjeg iskustva na poslovima PR-a i protokola 1994.g. imenovana je zamjenicom ravnatelja Državnog protokola Predsjednika Republike Hrvatske. Odlukom predsjednika države 2000.g. imenovana je ravnateljicom Državnog protokola i veleposlanicom u Ministarstvu vanjskih poslova Republike Hrvatske, te šeficom protokola predsjednika Republike Hrvatske radeći direktno s predsjednikom.Sudjelovala je na međunarodnim konferencijama o protokolu te na brojnim bilateralnim i multilateralnim susretima u zemlji i inozemstvu. Pripremila je mnogobrojne državne i radne susrete Predsjednika države s vodećim svjetskim državnicima, kraljevima, princezama, prinčevima, sultanima, od kojih svakako među najznačajnijim i najzahtjevnijim treba izdvojiti dva posjeta svetog Oca Pape Republici Hrvatskoj. Predavala je u Centru za poslijediplomske studije Filozofskog fakulteta u Zagrebu za simultane i konsekutivne prevoditelje, Hrvatskom vojnom učilištu „Petar Zrinski“ (danas „dr. Franjo Tuđman“), Ratnoj školi „ban Josip Jelačić“, kada izdaje s Držislavom Tadićem 2008.g. knjigu „Skripta -Protokolarne aktivnosti“. Uprava Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti 2012.g. imenuje ju posebnom savjetnicom Akademijine uprave za protokolarne, ceremonijalne i organizacijske poslove Akademijinih programa.

ORGANIZACIJA SEMINARA:

 • Dva susreta po sedam školskih sati
 • Osvježenje tijekom planiranih stanki
 • Formalni protokolarni ručak s objašnjenjima
 • Interaktivne vježbe i simulacije
 • Individualne konzultacije

STEČENA ZNANJA I VJEŠTINA

Aktivnim sudjelovanjem na seminaru polaznici usvajaju znanja i kompetencije koje obuhvaćaju sadržaje svih nastavnih cjelina programa te im se dodjeljuje potvrda (certifikat) o sudjelovanju na seminaru.

PRIJAVE

Prijave se zaprimaju do 4. studenog 2019. elektroničkim putem na dario.cvrtila@diplomacija.hr, telefonskim putem na 01 5633 151 ili putem prijavnog obrasca.

Program seminara i prijavni obrazac potražite na web stranici: https://www.libertas.hr/studiji-i-programi/programi-cjelozivotnog-obrazovanja/upravljanje-protokolom/

KOTIZACIJA

Cijena seminara iznosi 2800 kn po polazniku.

U cijenu uračunat priručnik: Privora, M. Kultura ponašanja, Jesenski i Turk i Visoka škola međunarodni odnosa i diplomacije Dag Hammarskjöld, 2019.

Priručnik za svakodnevni, poslovni i diplomatski život.

MOGUĆNOST SMJEŠTAJA

Boutique Hotel Le Premier nudi sudionicima programa „Upravljanje protokolom“ smještaj po povoljnijim uvjetima. Rezervacija na: https://www.lepremier.hr/

Kod za sudionike: “Upravljanje protokolom”

 

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.