Webinar: Mjere za očuvanje radnih mjesta i pomoć gospodarskim aktivnostima

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: Na upit
EduCentar cijena: 450 kn + PDV

Naziv: Mirakul edukacijski centar

Kategorija: Poslovna edukacija Kategorija: On-line edukacija

Opis

Prijavite se na online seminar koji donosi praktična iskustva i savjete kako uspješno koristiti mjere za očuvanje gospodarskih aktivnosti i zadržavanje radnih mjesta. Ukoliko pandemija COVID – 19, odnosno koronavirusa potraje, posljedice na hrvatskom tržištu rada bit će vrlo teške. Broj nezaposlenih osoba na burzi rada  mogao bi se i više nego udvostručiti, odnosno na nju bi se mogao prijaviti poveći broj novih ljudi koji će usred pada gospodarskih aktivnosti i nelikvidnosti brojnih gospodarskih subjekata ostati bez svojih radnih mjesta. Jasno da se ovdje radi o snažnom udaru na hrvatsko gospodarstvo i nastavno na to teško se suzdržati od povlačenja paralele s posljednjom recesijom, u kojoj je Hrvatska provela šest godina, a tijekom kojih se broj nezaposlenih osoba svakodnevno povećavao, a mnogi gospodarski subjekti su bili ugašeni.

Recesijski udar koji bi mogao biti rezultat posljedica COVID – 19, a za razliku od posljednjeg, mogao bi se odraziti i na zaposlenike u javnom i državnom sektoru. Naime, država će se svakako suočiti s padom prihoda, dok će dio servisa javnoga i državnog sektora silom prilika raditi manje nego do sada (rad od kuće, neplaćeni dopust, kolektivni godišnji odmori) stoga je upitno hoće li se svi zaposlenici u tim resorima uopće moći financirati.

Vlada RH je izmjenom paketa zakona odlučila pomoć hrvatskom gospodarstvu i ublažiti negativne posljedice i pad gospodarskih aktivnosti usred pandemije. Paket je vrijedan gotovo 30 milijardi kuna, a glavni cilj svih donesenih mjera je očuvanje radnih mjesta i isplate plaća te osiguranje likvidnosti gospodarskih subjekata.

Tko su prihvatljivi korisnici? Koja dokumentacija je potrebna? Kako se ispunjavaju zahtjevi i aplicira za mjere? Ovaj webinar nudi odgovore na postavljena pitanja te nudi praktična iskustva i savjete kako uspješno koristiti mjere za očuvanje gospodarskih aktivnosti i zadržavanje radnih mjesta u Vašim kompanijama.

Predavač: Ivan Vidas

Mjesto održavanja predavanja i radionica: ONLINE

Sadržaj webinara:

  • Pregled mjera za očuvanje radnih mjesta i gospodarskih aktivnosti
  • Tko su prihvatljivi korisnici?
  • Mjera odgode i/ili obročne otplate javnih davanja
  • Mjera uvođenja Stand still-a tj. obustave  izvršenja svih mjera prisilne naplate prema svim dužnicima (pravnim ili fizičkim osobama) u razdoblju od tri mjeseca
  • Potpore za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima Koronavirusom (COVID – 19)
  • Mjere ministarstva turizma
  • Pregled potrebne dokumentacije i ispunjavanje zahtjeva za potporama
  • Pitanja i odgovori

Ciljna skupina polaznika:

Poslodavci, direktori, menadžeri, pravnici, pravne službe, voditelji Odjela ljudskih potencijala, HR menadžeri te svim zainteresirani za ovu aktualnu tematiku.

Kotizacija:

Redovna cijena seminara:

450,00 + PDV

Promotivna cijena za uplate do 16. travnja:

390,00 + PDV

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.