Kada ste zadnji puta uzeli knjigu u ruke?

Projektni menadžment

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 2 godina(e)
EduCentar cijena: 20.000 kn

Naziv: Veleučilište s pravom javnosti Baltazar Zaprešić

Mjesto:
Kategorija: Fakulteti Kategorija: Poslovna edukacija

Opis

STUDIJ

Projektni menadžment

VODITELJ STUDIJA

dr. sc. Zlatko Barilović, prof. v. š. 

ZNANSTVENO PODRUČJE

Interdisciplinarno područje znanosti, znanstveno polje projektni menadžment.

TRAJANJE

2 akademske godine, 4 semestra

NAČIN STUDIRANJA

Redoviti i izvanredni

ECTS BODOVI

120

STRUČNI NAZIV KOJI SE STJEČE ZAVRŠETKOM STUDIJA

stručni specijalist / stručna specijalistica projektnog menadžmenta (struč. spec. oec.)

ŠKOLARINA

20 000,00 kn

Zašto Projektni menadžment?

U sadašnjoj sve većoj dinamici poslovanja, koju prate nastojanja za postizanjem veće konkurentnosti, rastu potrebe za uspješnim izvođenjem projekata. To vrijedi za sve organizacije koje svoju strategiju i druge poslovne i razvojne planove izvode projektima rasta i razvoja. Projekti rasta odnose se na projekte uvođenja novih proizvoda i tehnologija, znanstvenoistraživačke projekte, projekte osvajanja tržišta i druge investicijske projekte, a projekti razvoja na projekte razvoja kadrova, informatizacije poslovanja, organizacije, projekte poslovnih integracija itd.

Za uspješnu pripremu projekata te njihovo izvođenje svakako je potrebna projektna organizacija koja djeluje u svim fazama, od strategijske pripreme projekta do njegova kraja, i tako ovladava projektnim procesom. Vođenje projekata, koje može biti u odnosu na organizaciju poduzeća i vrstu projekta organizirano na različite načine, zahtijeva organizacijska rješenja za uspješni projektni menadžment i osposobljene projektne menadžere.

Za sve dodatne informacije o studiju obratite se s povjerenjem voditelju studija Projektni menadžment dr. sc. Zlatku Bariloviću na e-adresu zlatko.barilovic@bak.hr. Detaljnije o studiju pročitajte u časopisu Baltazar, u intervjuu s voditeljem ovdje, a obavijesti vezane za studij pratite i na LinkedIn profilu.

O programu

O programu

Studenti specijalističkog diplomskog stručnog studija Projektni menadžment osposobljavaju se za:

  • pripremu početka (project start up) i vođenje projekta kojim organizacije planiraju i izvode svoje operativne i razvojne projekte
  • pripremu i vođenje projekata u projektno usmjerenim organizacijama, od faze pripreme, izvođenja te faze obvezne garancije
  • sudjelovanje u pripremi i vođenju složenih projekata u svim vrstama organizacija iz profitnog i neprofitnog sektora
  • pripremu i vođenje projekata korištenja vanjskih fondova, a posebno fondova EU-a
  • organiziranje cjelovitog projektnog rada u organizacijama u kojima će specijalisti djelovati.

Posebnost ovog studija jest u njegovoj interdisciplinarnosti, odnosno u činjenici da ga podjednako upisuju studenti koji su svoje prethodno obrazovanje završili u vrlo različitim područjima, kao što su, npr., ekonomija, IT, pravo, građevinarstvo itd.

Mjesto studiranja: Zaprešić i Osijek.

Međunarodne akreditacije i certifikacija

Međunarodne akreditacije i certifikacija

Studij Projektni menadžment prvi je međunarodno registrirani program obrazovanja projektnih menadžera u Republici Hrvatskoj i široj regiji, usklađen s pravilima IPMA-e – International Project Management Association (IPMA). Registracija je postignuta sustavom International Project Management Association Registration (IPMA REG). IPMA REG kod nalazi se i na suplementima diploma studija Projektni menadžment.

Ovim studijem Veleučilište surađuje s Hrvatskom udrugom za upravljanje projektima (HUUP), tako da studenti imaju mogućnost, osim diplome, steći i međunarodno priznate certifikate s područja projektnog menadžmenta u skladu s IPMA-inim četverostupanjskim sustavom ovjere, što je dosad iskoristilo više od 200 studenata. Studenti i njihovi nastavnici sudjeluju u brojnim zajedničkim aktivnostima i projektima i u Young Crewu Croatia, koji okuplja mlade projektne menadžere iz cijele Hrvatske.

Studij Projektnog menadžmenta surađuje i s Udrugom za projektni menadžment PMI Croatia, kroz koju studenti također imaju priliku sudjelovati u radu na konkretnim projektima i pratiti najnovije trendove s područje projektnog menadžmenta. 

Veleučilište je, zahvaljujući studiju Projektni menadžment, postalo i ponosni ORACLE Academy Member Institution. Zahvaljujući tomu, studenti projektnog menadžmenta imaju mogućnost korištenja najsuvremenijih ICT alata za projektni menadžment, kao što su: ORACLE Primavera P6 Professional Project Management ORACLE Primavera Risk Analysis.

Dodjela IPMA-inih certifikata

Video je složila naša studentica Tamara Banek, a na njemu će se naći studenti PM-a koji su u generaciji 2015./2016. postali međunarodno certificirani voditelji projekata.

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.