Kada ste zadnji puta uzeli knjigu u ruke?

Menadžment javnog sektora

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 2 godina(e)
EduCentar cijena: 20.000 kn

Naziv: Veleučilište s pravom javnosti Baltazar Zaprešić

Mjesto:
Kategorija: Fakulteti

Opis

STUDIJ

Menadžment javnog sektora

VODITELJ STUDIJA

dr. sc. Ninoslav Gregurić Bajza, viši predavač 

ZNANSTVENO PODRUČJE

Znanstveno područje društvenih znanosti, znanstveno polje ekonomija.

TRAJANJE

2 akademske godine, 4 semestra

NAČIN STUDIRANJA

Redoviti i izvanredni

Online

ECTS BODOVI

120

STRUČNI NAZIV KOJI SE STJEČE ZAVRŠETKOM STUDIJA

stručni specijalist / stručna specijalistica menadžmenta javnog sektora (struč. spec. oec.)

ŠKOLARINA

20 000,00 kn

Zašto Menadžment javnog sektora?

U četiri semestra, u dvije akademske godine, znanje i vještine prenosit će vam ugledni profesori i priznati stručnjaci s iskustvom u obnašanju visokih dužnosti u javnom sektoru. Studij je koncipiran u skladu s modernim menadžerskim standardima prema najboljim uzorima iz Europske unije, kao što su studiji Master of Public Administration (Hochschule für Wirtschaft und Recht Berlin – Njemačka), MAS Public Management (Luzern University of Applied Sciences and Arts – Švicarska), MSc Public Management and Governance (London School of Economics – Ujedinjeno Kraljevstvo), MPM Public Management (Carnegie Mellon University i Heinz College – Sjedinjene Američke Države)i mnogi drugi.

Ministarstvo uprave Republike Hrvatske dalo je preporuku za program studija Menadžment javnog sektora i podržalo njegovo pokretanje (preporuka Ministarstva uprave RH).

O programu

Studij Menadžment javnog sektora pruža znanja potrebna za specifičan profil stručnjaka – specijalista menadžmenta javnog sektora, koji je sposoban za obnašanje složenih i raznolikih uloga u dijelovima javnog sektora – ima znanja iz organizacije, ekonomije, prava, zaštite okoliša, upravljanja energijom, upravljanja rizicima i projektima, upravljanja ljudskim potencijalima i drugim resursima, poznaje teme iz IT-a te strategijskog i projektnog menadžmenta.

Program ovog studija fokusiran je na znanja potrebna za razumijevanje pravnog i ekonomskog okvira javnog sektora, ali i na poznavanje nekih drugih područja, kao što su zaštita zdravlja i sigurnost na radu zaposlenika, informacijska sigurnost, upravljanje informacijama i komunikacijama, problematika društvene odgovornosti subjekata u javnom sektoru te integrirani sustavi upravljanja. Studenti će nakon studija dobro vladati znanjima nužnim za izvršavanje poslovnih procesa u administrativnom okruženju, za što je potrebno poznavanje javnih politika, propisa i pravnih akata te procedure njihova nastajanja i donošenja uz povezivanje dobre prakse s najnovijim teorijskim dostignućima, a sve radi toga da se u implementiranju sustava upravljanja osigura usklađenost s međunarodnim normama i standardima.

Nastava se održava u suvremenim i novoopremljenim prostorijama Veleučilišta Baltazar u Zagrebu, Lastovska ulica 23.

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.