Homeschooling (školovanje kod kuće: dobra opcija ili nužno zlo?

Program usklađenosti: Izrada etičkog kodeksa

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: Na upit
EduCentar cijena: 990 kn + PDV

Naziv: Codupo

Kategorija: Poslovna edukacija

Opis

Intenzivna jednodnevna radionica

 • 05. 11. 2020.
 • 09:00 – 13:00 h
 • Kongresni centar Forum, Zagreb

Cilj radionice

Etički kodeks je ključni element programa usklađenosti koji određuje prihvatljive i neprihvatljive oblike ponašanja te ima za cilj podizanje svijesti o vrijednostima organizacije. Cilj radionice je detaljno prikazati izradu učinkovitog etičkog kodeksa i njegovu usklađenost s ostalim internim aktima i pravilnicima organizacije. Ova radionica također objašnjava što je etički kodeks, koje vrste kodeksa postoje, zašto je važan i kako se implementira u poduzećima u privatnom i javnom sektoru.

Kome je radionica namijenjena?

Menadžerima za usklađenost, menadžerima za ljudske potencijale i svima koji su odgovorni za razvoj i provedbu kodeksa ponašanja, etičke politike i programa usklađenosti unutar tvrtke u kojoj rade te koji žele razumjeti smisao i važnost etičkog kodeksa.

Nakon sudjelovanja u ovoj radionici, moći ćete:

 • Razumjeti vrste i sadržaj etičkog kodeksa
 • Izraditi etički kodeks u skladu s vrijednostima organizacije
 • Učinkovito implementirati etički kodeks unutar organizacije
 • Odrediti koje rizike poslovanja treba uključivati etički kodeks organizacije
 • Uskladiti etički kodeks s odredbama pravilnika o radu i ostalim internim aktima

Nakon sudjelovanja u ovoj radionici, moći ćete:

 • Napraviti akcijski plan provedbe programa usklađenosti
 • Razviti i implementirati pravilnike za učinkovit program usklađenosti
 • Izraditi kodeks ponašanja
 • izraditi pravilnike, smjernice i procedure
 • Razumjeti odgovornost pojedinih odjela u izradi pravilnika
 • Izraditi matricu prioriteta i odrediti korake razvoja i implementacije pravilnika i procedura
 • Izraditi komunikacijski i edukacijski plan

Predavači: Ljerka Kisić Nikolić i dr.sc. Silvija Vig

Ljerka Kisić Nikolić

Diplomirana pravnica, trenutno na završetku MBA studija financije i bankarstvo na kojem poseban naglasak stavlja na temu sigurnosti informacijskog sustava.

Voditeljica funkcije praćenja usklađenosti u Hrvatskoj banci za obnovu i razvitak, od 2011. godine Povjerenik za etiku, od 2010. do 2020. osoba za vođenje postupaka po prijavama nepravilnosti. Iskustvo u vođenju postupaka po kršenjima Kodeksa ponašanja i postupcima zaštite dostojanstva.

Članica ICC Komisije za društvenu odgovornost i borbu protiv korupcije.

Uže područje specijalnosti su sve teme vezane za  kodeks ponašanja, upravljanje osobnim i institucionalnim sukobom interesa, zaštitu osobnih podataka i poslovne tajne te korporativno upravljanje.

Posebno interesantnim područjem smatra upravljanje reputacijskim rizikom.

dr.sc. Silvija Vig

Svoju profesionalnu karijeru usmjerila je u područja bihevioralne i poslovne etike, izgradnje organizacijske kulture i autentičnog vodstva te implementacije programa usklađenosti i etike. Dosadašnje radno iskustvo stjecala je više od dvadeset godina na menadžerskim pozicijama u zemlji i regiji.

Doktorirala je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu na temu Utjecaja poslovne etike na uspješnost poslovanja poduzeća iz čijeg istraživanja je proizašao i model izvrsnosti – VIG Model™.

Od 2015. godine posjeduje prestižni certifikat LPEC – Leading Professional in Ethics and Compliance, Američke asocijacije za etiku i usklađenost.

Od 2018. godine članica je Komisije za društveno odgovorno poslovanje i borbu protiv korupcije Međunarodne trgovačke komore – ICC Hrvatska.

Bila je dugogodišnji gost predavač na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, te predavač i nositelj nekoliko kolegija iz područja menadžmenta na drugim obrazovnim ustanovama. Autor je brojnih znanstvenih članaka iz područja organizacijske kulture i vodstva, poslovne etike i usklađenosti; certificirani je ISO 31000 Lead Risk Manager, ISO 37001 Lead Auditor, Certificirani ISO 19600 Lead Compliance Manager, NLP Master Practitioner, NLP Master Practitioner Coach i Executive Coach, član NLPEA – NLP Association of Excellence i International Coach Federation – ICF-a.

Iskusna je govornica u području usklađenosti i etike, bihevioralne i poslovne etike. Autorica je knjige „Poslovna etika – Kako razviti autentično vodstvo i izgraditi kulturu zadovoljnih i angažiranih zaposlenika programima etike i usklađenosti?“ – prve knjige koja detaljno obrađuje implementaciju programa etike i usklađenosti na hrvatskom jeziku.

CIJENA: 990,00 kn + PDV

za pretplatnike newslettera

841,50 kn + PDV

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.